Cytat:
Napisany przez Szafran
sorry ale pierwszy raz korzystam z imageshack'a i mi sie powalily linki
co do fotek to chyba wyraznie napisane ze z reki robione. nimal jesli potrafisz przez 2 lub 3 sek utrzymac aparat w reku bez poruszenia to musze ci pogratulowac.
a co do ich ciekawosci to szczerze mowiac jak dla mnie 90% wrzuconych w tym topicu zdjec jest srednio ciekawych, a jednak tu sa.
|
masz racje co do niskiej jakosci zdjec jakie sie tu pojawiaja
od jakiegos czasu sam staram sie mocniej komentowac - nie zeby zniechecac, a zeby sie nawzajem uczyc - od tego imho jest forum
dawaj wiecej i komentuj tez moje!
co do czasu - przy dwoch - trzech sec trzeba miec statyw
jesli go nie masz to szukasz stabilnej podpory (na krakowskim rynku sa takie slupki betonowe np, jesli siedzisz w ogrodku to stol...) i przyciskasz MOCNO aparat z gory do podporki - i robisz, najlepiej w serii minimum trzy - zwykle drugie jest najlepsze (pierwsze ruszone wciskaniem spustu)
czasem jak nie mam wyjscia i robie zdjecia tam gdzie nie wolno

na dlugich czasach, robie naswietlania nawet do dwoch sec. z reki, wlaczony antyshock, wstrzymany oddech, zdjecia w serii... troce praktyki i da sie, ale jest trudne i wyniki nigdy nie sa takie jak ze statywu
w dodatku przy uzywaniu statywu najlepiej uzywac samowyzwalacza (wiekszosc aparatow ma mozliwosc przestawinia go w tryb wlasnie dla statywow - opoznienie 2sec.) lub pilota, poniewaz samo wciskanie spustu powoduje ruszenie aparatu