Cytat:
|
Napisany przez Smartek
elmariachi - ja wiem tylko, ze ten ktos z podanego linka nie umie robic zdjec 
|
zgadzam sie

nie da sie w miare obiektywnie porownac obu technik wypalania na podstawie zamieszczonych fotek...
uzytkowalem kiedys nagrywarke CD-RW Yamaha F-1, jak wiadomo obecny LF wywodzi sie w prostej linii z zastosowanej tam technologii Disc T@2 - oczywiscie wtedy obrazki byly monochromatyczne (podobnie jak obecnie w LS). Ich widocznosc zalezala od koloru "spodniej" czesc plytki, im ciemniejsze barwy tym wyrazniejsze wychodzily wydruki.
Mialem ostatnio okazje zrobic jedna etykiete w LS na Lg-4166. Nie jest to jakas rewelacja, ale wyglada calkiem przyzwoicie. co to problemu z widocznoscia LF-a to wydaje mi sie ze moze byc podobnie jak kiedys w T@2, im "ciemniejsze kolorystycznie" plytki tym wyrazniejsze wydruki, ale z drugiej strony bedzie wzrastac wrazenie zle dobranego kontrastu. LS ma chyba przyjemniejsza w odbiorze kolorystyke (brazy).
Natomiast niewatpliwa zaleta LF jest to ze moze nadrukowac obrazek, logo lub tekst od strony danych na dowolnej plytce DVD+/-R. Przy pojemnosciach DVD bardzo czesto zostanie troche miejsca na jakis tekst na zewnetrznej czesci plytki (
patrz ostatnie zdjecie na koncu artykulu).
Kwestie z mniejsza wyrazistoscia nadrukow LF wiaza sie tez zapewne z tym ze nadruk jest pod warstwa ochronna, a nie jak w przypadku LS "na powierzchni" plytki. pozdrawiam i czekam na kolejne fotki z testow LF i LS.
a jak ktos jeszcze nie kupil nec-a 4551, a zamierza go kupic i martwi sie ze nie znajdzie oprogramowania to w prolinie za doplata 1zl (sam naped 195zl) dostanie wersje nero 6 z obsluga labelflash:
http://proline.pl/shop.php?prodid=LABELFLASH+NEC+NERO