Jakiś rozpuszczalnik do kleju..
Ułamała mi się część okularów (właściwie odpadła), więc postanowiłem ją przykleić. Znalazłem jakiś klej błyskawiczny w domu, przyłożyłem do części i odwróciłem czekając aż klej wypłynie. No i wypłynął.. pełnym strumieniem.. Nie spotkałem się jeszcze nigdy z klejem o mniej więcej konsystencji wody, ale kleić mimo to kleił porządnie..
Zakleiłem sobie całą rękę, ale z tym powiedzmy już jakoś sobie poradziłem. Rozpuszczalniki, które miałem w domu nic nie dały, więc ostatecznie zeskrobałem to różnymi pilnikami. Nie całkiem, ale na razie starczy, bo teraz ręka zamiast białej robi się czerwona..
Ale zostały okulary, które też się skleiły (oczywiście nie tak, jak trzeba), a ja zajmując się ręką nie zwróciłem na to uwagi (zresztą i tak nic bym nie zrobił, bo to cholerstwo chwyta w ułamek sekundy..). Widzę co prawda sposób, żeby poradzić sobie i bez tego, po prostu utnę jedną (na szczęście mniej ważną) część i przykleję ją w inny sposób, ale szczerze mówiąc wolałbym to po prostu rozpuścić.
Znacie może jakieś rozpuszczalniki, lub inne środki, które nadają się do tego typu klejów błyskawicznych i które rzeczywiście działają?