Cytat:
Napisany przez Piterniel
Torrent, a eMule to dwie całkiem inne sieci. Programem eMule udostępniasz wszystkie pliki jakie posiadasz, spróbuj na torrencie odpalić ze 100 torrentów w jednym momnecie. Fajnie będzie, co? 
|
lol ale problem... Robisz paczke plikow w jednym torrencie i po sprawie. Nie to pakujesz rarem i masz jeden plik... Pozatym po ch*&^%$ mialbym odpalic 100 torentow na raz? Komu to potrzebne? Odrazu widac ze niepotrafisz kozystac z torrentow

Trudno pozostaje ci tylko eMule...
Cytat:
Napisany przez Piterniel
Qbi@k - Nie zachwycaj się tak tym torrentem, bo jeszcze jajko zniesiesz. Myślisz, dlaczego transfery są wysokie i szybciej się "rozpędza". Jak użytkownik komputera udostępnia jeden plik albo dwa w jednym momencie to wykorzystuje całe swoje łącze na daną pozycje. W programie eMule jest inna sytuacja, są kolejki aby nie było sytuacji typu (100 torrentów w jednym momencie..). Trzeba czekać, aż program obsłuzy Ciebie razem z twoim REQ o dany plik. To jest ta różnica, której ty nie widzisz bo jesteś zaślepiony czymś...
Jak nie potrafisz korzystać z eMule to trudno, zostaje Ci torrent
|
Ciekawe czym jestem zaslepiony? moze tym ze na emule mam predkosc 2kB a na torrencie 35kB (cale lacze). No coz niemam 2 tyg na sciaganie plikow z eMule... Wole poswiecic na to kilka dni...
Przykładowa ankieta O sile danej sieci swiadcza jego uzytkownicy (glownie ich ilosc). Takich ankiet jest wiele i w kazdej wygrywa siec torrent (napewno nie eMule

). Wiekszosc osob o eMule ma takie samo zdanie jak ja - czyli wolno.
Zreszta moze lepiej nieporownujmy tych sieci

Uzytkownicy sami zobacza co lepsze jak wyprobuja z kilka sieci.