Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2006, 00:43   #24
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Widzę, że znaczna cześć wypowiedzi jest zbieżna z moimi poglądami
Ogólnie, nie jestem przeciwnikiem zbiórek, fundacji itd. Co zaś do samego Owsiaka i WOŚP - sama idea - ogólnie ok - ale jej przesadne rozdmuchanie, nachalność czasem (już widzę co się będzie jutro działo !!) - to niezbyt mi się podoba - i niestety przysparza im zdecydowanych wrogów (znam takich). Także kreowanie Owsiaka na idola - oraz fakt - o czym już nie raz słyszałem, nawet w dość przychylnych mu mediach - że nie znosi On w ogóle krytyki - i pojawienie się takiej, powoduje u niego zdecydowanie ostre reakcje.
I jeszcze kwestia Woodstook'a - z jednej strony może i dobrze, że jest jakaś forma podziękowania kwestującym - tylko, że jakoś głupio mi, że ew. wrzucając do puszki na WOŚP, finansuję także tą imprezę. A jaka ona jest wiadomo - może to co pokazywano w TVTrwam (rodzinka mnie bardzo zachęciła do oglądnięcia tych relacji ) - było trochę tendencyjne - ale z drugiej strony, nie wydaje mi się, że było to wymyślone - a przedstawiało obraz zdecydowanie gorszy niż TVP - narkotyki, alkohol dla młodzieży.
Oczywiście jestem ogólnie za zabawą, czy wypiciem (oczywiście w odpowiednim wieku) - ale są jakieś moralne i ludzkie granice ....

A tak na koniec - mam takie wrażenie - nie wiem czy się komuś nie narażę - z jednej strony to dobrze, że jest tyle fundacji, które pomagają dzieciom - kiedyś można było tylko o tym pomarzyć - tylko ....jak ktoś już nie jest dzieckiem, a jest osobą chorą, niepełnosprawną, czy też po prostu starszą, schorowaną - jakoś problemów takich ludzi nie nagłaśnia się, nie robi się dla nich wielkich zbiórek - co nie oznacza, że im nikt nie pomaga - ale w znacznie mniejszym stopniu. Oczywiście każdy jest wrażliwy na krzywdę dziecka - ale nie tylko dzieci chorują, nie tylko ich rodzice nie mają pieniędzy na leczenie itd.

ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 08.01.2006 o godz. 00:47
ro29 jest offline