Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2006, 11:12   #32
Isien
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.02.2005
Isien w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez securite
mam Litka 1673S bios JS0D
od jakiegoś już czasu używam tych płytek DVD-R minusów(wypalone jakieś 30 sztuk) i wszystko jest OK (dodam ,że na środu na tym prześwitującym jest napis DVD-R Ver.2.0/1X-8X tak więc były zapewne ver.1 wcześniej)
wypalam x4 wszystkie ,nie spieszy mi się zbytnio
w teście z Nero Disc Quality Test test x8
PI Errors - max.14
PI Failures max.2
ocena jakości 95

test drugiej płytki losowo wybranej test x4
PI Errors - max.12
PI Failures max.2
ocena jakości 95

dodam jeszcze że pierwszy model tej nagrywarki dostałem uszkodzony (coś charczało w środku na oko co piątą włożoną płytkę)
a po wymianie ,na oryginalnym biosie ciężko było zainstalować windowsa - system gubił płytę podczas instalki -tak więc opłaca się wgrać najnowszy bios litka
jeszcze coś muszę dodać co do płytek,jest ich dwa rodzaje,te które teraz dokupiłem przy dużym napisie na płycie:
DVD-R
120min/4.7GB
i kolejna linijka to na takim podłużnym małym znaczku mają napisane ACCUCORE i dalej DVD na znaczku i 8x/1x
i te w teście wypadły gorzej
w teście z Nero Disc Quality Test test x4
PI Errors - max.112
PI Failures max.4
albo to zbieg okoliczności ,albo spadają z jakości
te pierwsze płytki to filmy format divx i xvid
a ta ostatnia to dane i obrazy .iso .bin itd może dlatego

Witam!

Poruszylem ten temat nie dlatego ze mi sie spieszy z nagrywaniem, tylko z powodu "mozliwosci" mojej nagrywarki. Swoja droga Ty nie pisales czy potrafisz je nagrac z wieksza predkoscia?
Zaczalem ten temat bo zobaczylem, ze Processor potrafi nagrac te plytki (ten sam ID plytki) x8 Litkiem 1653, to cos z moim jest nie tak, nie? Dodam, ze cena tez odgrywa tutaj role a jezeli nie potrafie wykozystac wszystkich walorow tych nosnikow, to po co je kupowac?? Przeciec one sa drozsze od plytek na ktorych mozna nagrywac z predkoscia max x4. Wiem, ze jest duza loteria z plytkami ale gdy zobaczylem test Processora to sie zmartwilem, ze jednak to moze byc wina mojej nagrywarki
Co radzicie??
Pozdrawiam
Isien jest offline