Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.01.2006, 18:28   #8
Grzegorz_n
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2005
Grzegorz_n w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
MP3Gain nie jest programem do zgrywania płyt audio, a jak sama nazwa wskazuje do zmiany ich głośności i to bezstratnie (bez rekompresji). Jest to więc dokładnie ten program, o który pytasz.
wiesz co, mnie to już się wszystko wymieszało...
to chyba jakaś zależność, czym wiecej starasz się wiedzieć, tym mniej wiesz - przynajmniej tak jest w moim przypadku...

Cytat:
Napisz dokładnie co chcesz zrobić to coś poradzimy.
sprawa jest taka... mam ściagniętych trochę mp3. Jedne są głośniej, drugie ciszej, jedne ważą wiecej, a inne mniej. Pomyslałem, że wyrównam ich głosność.
Dodatkowo mają różny bitrate, a przez to inną wagę. Dla odtwarzania z dysku, nie ma to większego znaczenia ale dla odtwarzacza mp3 już tak.
Wiadomo, że jakość w 128 jest kompromisem i powszechnie stosowana więc można je wszystkie hurtem "przelecieć" na 128 lub 160, 192.
Nawiasem mówiac (pisząc), to jak Ty uważasz ile bitrate jest ok

Zapytam jeszcze o jedno... czy po dokonaniu dekompresji pliku mp3, który był wcześniej skompresowany na np. 128, można go ponownie skompresować na np 240 chcąc w ten sposób podnieść jakość nagrania Dekompresja mp3 jest do jakiego formatu

I to tak w skrócie.

A przy okazji... znasz się trochę na formatach i rozszerzeniach plików filmowych

Ostatnio zmieniany przez Grzegorz_n : 09.01.2006 o godz. 18:37
Grzegorz_n jest offline