Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.01.2006, 23:47   #11
Grzegorz_n
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2005
Grzegorz_n w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ponownie

Cytat:
Napisany przez joujoujou
mp3 to format kompresji stratnej, co wyciąłeś przy kompresowaniu do 128, to znikło bezpowrotnie i nic nie da rekompresja do wyższego bitrate.
dzięki za wyjaśnienie - teraz jest to dla mnie zrozumiałe...

Arepo dzięki serdeczne za wyczerpujące informacje - nie spodziewałem się tak dużego zaangażowania w mój problem - to bardzo miłe

Podsumowując... bitrate zostawię w spokoju, natomiast poziom głośności
wyrównam za pomocą MP3Gain - tak zdecydowałem...

Cytat:
Cytat:
Napisany przez Grzegorz_n
A przy okazji... znasz się trochę na formatach i rozszerzeniach plików filmowych

Jeśli zadasz jakieś pytanie to się przekonamy ...
postawiłeś mnie w trochę niezręcznej sytuacji i ciekawy jestem czy to celowy zabieg, czy też kwestia przypadku....
podając link do wav, teoretycznie nie powinienem już o nic więcej pytać

Ja jednak zapytam, ponieważ nie ma to jak luźna rozmowa z ludzmi znającymi temat - precz z regułkami

W tym również trochę się gubię - np w avi. Jeden plik jest w DivX i ma rozszerzenie avi, inny XVid i również ma rozszerzenie avi, a ja przechwytuję obraz za pomocą iuVCR - kodek M-JPEGi też mam avi.
Czy używa się wcześniej wymienionych kodeków i zapisuje do mpg lub mpeg
Od czego zależy rozszerzenie, jak to się ma do jakości obrazu i dźwieku
Np. chciałbym nagrać na nośnik film z rozszerzeniem mpg i odtwarzać go w stacjonarnym DVD nie czytającym DivX-a, ale nie wiem czy tak można.

Pobieranie filmów...
np. jeden jest w avi inny w mpg, jeszcze inny w mpeg - który lepiej sciągnąć jeżeli chodzi o jakość obrazu / dźwięku Co robić z koncertami jeżeli dostępne są w avi i mpg i mpeg - tutaj zdecydowanie chodzi o jakość dźwieku.

Gdzie można trochę na ten temat przeczytać, czy ktoś to opisał w przystępny sposób

Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz_n jest offline