i tak bym mu bardziej wierzyl niz kolesiowi co by napisal ze mu fear tak chodzi

. roznica miedzy ati i nvidia jest taka, ze z kartami nvidii chodza lepiej gry, natomiast na kartach ati jest lepsza jakosc grafiki. o i jeszcze 1: widzialem tu tekst ze karty nvidii sa niby najmocniejsze w benchmarkach. to w takim razie prosze zajrzec do wlasciwosci ekran -> ustawienia -> zaawansowane, nastepnie zakladka (przynajmniej u mnie, na innych kartach moze byc inaczej: geforce 6600gt, -> ustawienia wydajnosci i i jakosci i zobaczyc aktywne profile. moze mi ktos powiedziec po co sa profile: 3dmark03 i 3dmark05?? czy nie przypadkiem po to zeby wyciagnac wiecej klatek w benchmarku?? zreszta o ile pamietam to w 3dmarku01 (mowie o wersji I) na kartach nvidii pokazywalo lepszy wynik niz powinien byc w rzeczywistosci. podejrzewam ze wlasnie dlatego nvidia ma niby mocniejsze karty graficzne ze stery sa optymalizowane pod benchmarki. natomiast w grach maja wiecej klatek ale kosztem jakosci obrazu. radeony ciagna mniej klatek ale w lepszej jakosci. i mowta se co chceta a ja i tak wiem swoje bo mialem karty obu producentow i widzialem roznice (9500 pro oraz 4200 ti).