Cytat:
Napisany przez epol
Niedawno mialem okazje porownac obraz z mojego Radoslawa 9100/8500 z Galaxy 6600GT w grze NFS MW. Krotko: przezylem szok  Roznica w wygladzie jest bardzo duza.
Tak czy siak nie kupie grafy za ~570zl, aby pograc w NFS i tyle. Gram zbyt malo zeby ladowac tyle kasy w grafe. To co mam w zupelnosci mi wystarcza.
(
|
Z tym się zgadzam. Ale - powtórze jeszcze raz - ja nie twierdzę, że nie ma różnicy pomiędzy kartami za 200 złotych i 1000, bo to byłoby głupie. Twierdzę natomiast, że mając kartę za 200 nie jest się skazanym jedynie na gry sprzed 2 lat. W większość rzeczy można w miarę komfortowo pograć i nie jest to skazywanie się na coś zdecydowanie gorszego. Najwyżej nienajlepszego.
Co do najnowszego NFS to była to akurat jedna z niewielu gier, które odinstalowałem ze względu na to, że granie w nią nie było specjalnie przyjemne. W 800 na 600 i wyłączonych refleksach gra godziła płynnie, ale wyglądała.. no w sumie i tak dobrze, a nawet bardzo, ale w porównaniu do 1-24 na 768 i włączonych wszystkich detalach już skromnie, a przy takich ustawieniach już płynność była momentami znacznie ograniczona. Stwierdziłem, że tu rzeczywiście potrzeba mocniejszego sprzętu i odłożyłem grę na moment, kiedy już będę go miał. Nie znaczy to jednak, że gra - i to przyjemna - była niemożliwa. Spokojnie była.