No i gra już skończona, właściwie już w niedzielę.
Muszę przyznać, że sama końcówka również mnie nie rozczarowała i do końca naprawdę bardzo przyjemnnie się grało
A zrobionie tego budynku w grze to już dzieło sztuki. Tylko w jednej grze (a właściwie serii gier) do tej pory spotkałem się z takim rozmachem w projektowaniu plansz, a mianowicie w Jedi Knight II i Jedi Academy. Które to gry swoją drogą też bardzo mi się podobały.
Tylko zakończenie trochę mnie rozczarowało. Taki już jestem, że lubię happy endy, a tu jak już tami miał być, to nagle się coś skopało (jak to w half lifie

) i przerwano.. Szkoda, ale że jest to wyraźna zapowiedź części trzeciej, to wybaczę.. Byle nie trzeba było na nią czekać kolejnych pięciu lat..
No a że grę skończyłem trochę szybciej niż się spodziewałem i miałem jeszcze trochę czasu, to... zacząłem grać od początku
Przekonałem się też, że moje początkowe zastrzeżenia odnośnie grafiki spowodowane były tylko niewłaściwymi ustawieniami. Te, które mam obecnie (prawie wszystko na full) to poezja obrazu, a jednak z pierwszych scen, kiedy ucieka się po dachu i widzi cały horyzont jest naprawdę świetna..
Podsumowując - gra to kawał bardzo dobrej i przemyślanej roboty, tylko pogratulować