Sory za mały OT, ale... mam dylemat... otóż, z moją drugą połówką rozmawiamy baaardzo dużo, z racji tego, że ona studiuje w innym mieście... no i mamy teraz 'wony numer' w Simplusie (to znaczy, że gadamy do 15.01 za darmoszkę

) ale jak wiadomo zaraz się nam utnie...
Przeglądam zatem oferty operatorów i...
1. Plus ma taryfę, gdzie się rozmawia wieczorami i weekendy za darmo (ale ja bym chciał na cały dzień).
2. Era ma taryfę 'z przyjacielem', gdzie są darmowe rozmowy z jednym numerem w Erze (i byłoby dobrze, gdyby nie to, że te 'darmowe' numery, to 2000 minut, czyli 30h - a my w miesiącu więcej przegadaliśmy ostatnio).
3. Orange - tu lepiej, bo jak kupię abo. to mam przez pół roku za darmo rozmowy z jednym numerem (kupiłbym jej jakieś Orange Go i po sprawie) i abo za 25 zł brutto.
Pozostaje kwestia wyboru telefonu. W Orange'u mam do wyboru nast. telefony (to ma być telefon, więc lecę po kosztach, ale też żeby był w miarę dobry):
- Siemens C75 - 189 zł,
- Nokia 6030 - 99 zł,
- Sagem MY301X - 149 zł,
- SonyEricsson T290I - 1 zł,
- Nokia 2600 - 1 zł,
- Siemens AX72 - 1 zł.
I nie bardzo wiem na co się zdecydować... podoba mi się ten Sagem, ale przyzwyczajony jestem do Nokii...
A co byście powiedzieli na te propozycje abonamentowe... może macie jeszcze inne propozycje, jakieś pomysły?

będę wdzięczny za pomoc