Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.01.2006, 23:31   #14
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X
Nie wiem czy magnetowid to taka swietna sprawa... Nie wiem czy znasz kawalek historii zapisu kasetowego dla uzytkownika domowego... Zarpezentowano swego czasu trzy technologie : SONY BetaMAX, JVC VHS i PHILIPS VTR. W kazdym razie jak to zwykle bywa - wygral najgorszy jakosciowo VHS. (...)
Witam !
Dzięki za bardzo ciekawą wypowiedź. Akurat tak się składa, że o tym wiedziałem, że VHS w momencie gdy się pojawił był najgorszy itd.
A to, że napisałem, że kiedyś marzyłem o magnetowidzie (dziś już nie aż tak - po prostu chciałbym mieć) - nie oznacza, to, że uważam go za dobry system zapisu. Po prostu - czasem przydało by się mieć go np. do nagrania czegoś z TV jak się nie ma czasu, lub po prostu na pamiątkę. Wiem, że może to zrobić komputer - ale to inna kwestia. A po drugie - mam trochę pamiątkoych kaset video (jakoś nie mam na razie ochoty na przegrywanie ich na DVD) - a posiadany odtwarzacz zaczyna mieć "problemy" - i gdyby się na poważnie popsuł, to podejrzewam, że lepszym rozwiązaniem było by po prostu kupno magnetowidu ...

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post