Dyskusja: Vga
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.10.2002, 08:28   #22
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
macio.men napisa***322;(a)
ej ej, DAYTON to tzw. podroba, podobnie jak PALIT i chyba PROLINK czy jakos tak, tzn. mają zaniżane mhz core i pamięci, czyli taki GF3, a jednak wydajność GF2mx200, noooo mx400, więc radzę kupować jakieś Creative, WINFAST itp. nie wiem czy to prawda, ale kiedyś na www.nvidia.com.pl na forum był o tym topic, więc strzeż się takich tanich kart!

no i ja mam takiego gf2mx400 od PALIT, zapomnij o dobrych wynikach (jak na tą karte), to jest porownywalne do gf2mx200 od Creative'a...
który prolink ma zanizone? bo na żadnym który miałem nie zauważyłem tego ale co do palita i daytony to się zgodzę / i nie dlatego zę taktowania sa niskie tylko dlatetgo zę jakosć obrazu jest cienka, bo prolinkt natomiast w ciągu last 3 generacji swoich kart bardzo poprawił jakość obrazu/
a co do porówniamia wydajności to sorki ale przeginasz bo:
1. nawet jak gf3 firmy x ma niższe taktowania niż powinna mieć to i tak dzieki dodatkom w hardwarwe jest i tak lepsza od gf2 full nie mówiąc już o mx-ach
2. taktowania to są po prostu dobierane do jakości komponentów / jak pamiątki i inne podzespoły słabsze to i niższe taktowania / ale przecież zawsze jest zapas mocy i można kartę podkręcić / i tak np gf4 4200 64mb /128mb już nie bo alles mają gorsze pamiątki/ można spokojowo kręcić prawie do poziomu 4600 <to tylko kwestia pamieci bo scalaczek wytrzyma duuużo więcej>

nadzień dzisiejszy najlepiej jakiegoś najsłabszego gf3 albo radusia 8500
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post