Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.01.2006, 12:50   #8
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
to zalezy gdzie mieszkasz. w 1 miejscu zaplacisz za to 10 zł a w innnym 30.
a jak ktos juz powiedzial-zdjema ci za free

nie godze sie tez z tym ze to era\heyah ma najlepsza bramke. wg mnie ma ja orange.
myslalemze simplus-ale skoro mowicie ze z kablowek sie nie da wysylac, to byc moze to jest prawda.
a era? 10 sms/dzien i 1 mms to malo.
a do orange'a mozesz napisac bodajrze 20 sms'ow do 1 uzytkownika /dzien. i ich bramka jest o tyle fajna, ze mozesz oczekiwac tam na odpowiedz.
przydatna funkcja.
Ja w bramce Ery mam 50sms/5mms dziennie (zarejestrowany moj + 4 nr tel osob, ktore nigdy by z tego nie skorzystaly). Jak ma sie to do Orange? Bramke Orange latwiej sie obsluguje, ale pozwala ona wyslac tylko 20 smsow pod 1 nr tel. A w Erze 10sms x ilosc numerow ktore zarejestrowales, a smsy do kogo tylko chcesz. Oczekiwac na odpowiedz tez mozna, jesli ktos potrzebuje.

@nimal: generalnie zdecydowanie nie warto kupowac telefonu w zestawie startowym w prepaidzie, i to niezaleznie od operatora. Ceny sa tam przesadzone, i to sporo. Np ostatnio widzialem Nokie 1600 (telefon, ktory nie ma nic poza kolorowym ekranem i beznadziejna polifonia) za 269zl. W komisie mozna kupic za te pieniadze nowy, nieuzywany Nokia 3100 (tel o 2 klasy lepszy od 1600) a moze nawet 3120 (to samo co 3100, tylko z ladniejsza, metalowa obudowa).
Kolejny przyklad: LG B2050 w zestawie startowym kosztuje 299zl. Komisy skupuja te telefony (zupelnie nowe, nieuzywane) za 160-170zl. Czyli przypuszczam, ze moznaby je kupic za ok 200-210zl.

Proponuje daleko idaca ostroznosc, bo zestawy startowe (i ogolnie ceny aparatow u opow) to ostatnio zdzierstwo w bialy dzien.