Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.01.2006, 00:29   #12
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez devil-80
w sumie to patrz na to do kogo będziesz najczęściej dzwonił na jaką sieć i wtedy kup zestaw startowy z tej sieci,bo sa rózne promocje np.w erze masz minutę rozmowy za 19 groszy z wybranym numerem(można wybrać kilka)co do bramek to jak byś miał w idei,to możesz się zarejestrować na stronce idei dostaniesz co miesiąc 30 sms(na każdą sieć,nawet jak ktoś ma wyłączoną usługę sms z internetu to i tak dojdą) a długośc smsa to coś ok 800 znaków,oraz konto email.Jezeli chcesz używać telefonu tylko sporadycznie to może zastanów się nad Nokia 33109bateria bdb,faktycznie nie ma polifonii,ale jest to prosty i funkcjonalny telefon),na allegro można go mieć za ok 70 zł.No i nie wiem co jeszcze by napisać,żeby ci pomócsimlocka ze c100 zdejmuje się kablem,niby można było kodem,ale to chyba zależało od wersji softu i nie zawsze działało.Więc przede wszystkim zobacz czy jest jakaś sieć do której będziesz dzwonił najczęściej lub smsował,rozejrzysz sie co za sieć znajomi mają.Pozdrawiam
Witam !
Jeśli chodzi o to, gdzie głównie będę dzwonił/pisał sms'y - to na dzień dzisiejszy (może się to zmienić - ale uwzględniamy to co dzisiaj) - to wychodzi na to, że najwięcej (oczywiście i tak będzie ich niezbyt dużo ) krótkich rozmów będę miał ze ...stacjonarnymi, a jeśli chodzi o sieci komórkowe rozmowy i SMS'y - to najwięcej osób ma ze znajomych telefon w Plusie, później Idea, a na końcu ERA. Więc jakby na to patrzeć - najbardziej pasuje mi oferta Plusa lub Idei chyba ...
Co do Nokii 3310 - jak patrzyłem tak na szybko na Allegro to za 90-100 zł są takie - albo nawet i 130 zł (tylko, że wtedy z nową baterią i innymi akcesoriami).
Co do Simlocka - cóż też słyszałem, że kablem - a później spotkałem inną opinie kolegi z Forum ...
Ciekawe to info o koncie na Idei - że można wysyłać miesięcznie 30 sms'ów do różnych sieci ?? I jeśli to dotyczy także posiadaczy pre-paid (a nie tylko na abonament) - to bardzo fajne - ciekaw jestem, czy wtedy są tak jak standartowe z reklamami

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post