Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.01.2006, 15:56   #14
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
@ro29: Zapraszam do Orange. Z takimi nowosciami jakie oferuja/proponuja szybko osiwiejesz. Poczytaj newsa, i obliczenia w komentarzach: http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=13438

W Simplusie jedynie Team7 jest dobre, ale to i tak lipa przy pakietach TakTaka.

@nimal: ten Sagem ma koloryzowany ekran (kolorowa tapeta w tle, a na niej zwykly czarno-bialy ekran), nie zas kolorowy.

________

Po zastanowieniu: jak chcesz miec wspolczesny telefon, nowy, niepozbawiony zadnej funkcjonalnosci, jednym z lepszych bylby dla Ciebie LG B2050. Oczywiscie nowy, z komisu. Ale to wydatek ok. 200zl.

Chyba ze rzeczywiscie nie robi Ci co za telefon (mozliwosci) bedziesz mial, bo glownie bedziesz tylko dzwonil i smsowal (zero wapu, mmsow, aparat niepotrzebny, etc).
Witam !
W sumie może oferta POP/Orange nie jest najlepsza - albo jedna z gorszych - ale dużo zależy ile się dzwoni, gdzie itd. - jak mało to wcale nie wygląda to tak źle - jeśli więcej - to rzeczywiście już jest drożej w porównaniu do konkurencji.

Co do telefonu - jakbym chciał kupić taki za 200 zł to bym się nad tym Samsungiem nie zastanawiał raczej - nieprawdaż
A co do wykorzystania - to powiem tak - z jednej strony nie mam jeszcze komórki, więc - jak to się mówi apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jednak jak tak widzę, że dodatkowe możliwości - MMS, WAP, aparat - to w zdecydowanej większości są to zabawki - MMS ma tak naprawdę głównie sens jak można przesłać zdjęcie; WAP - bardzo rzadko by mi się chyba przydał; a aparat - przy ich parametrach i jakości - dla zabawy to tak, ale zabawa szybko się nudzi czasem
Więc tak patrząc ogólnie - telefon - na dzień dzisiejszy - głównie jest mi potrzebny do posiadania (przydaje się) - czyli do dzwonienia, odbierania, i oczywiście sms'ów.

Więc sam już nie wiem, czy brać ten jednak używany model, czy w zbliżonej cenie nowy, o gorszych parametrach ...
Szczególnie, że ten Simlock - jedni mówią, że da się zdjąć kodem, inni, że nie, a takie zdjęcie kodem może spowodować problemy...

Pozdrawiam
ro29

P.S. Rozmawiałem z żoną kolegi przed chwilą - telefonu jeszcze nie wyceniła Dowiedziałem się jedynie, że ten C100 baterię ma oryginalną i trzyma jeszcze dziś nawet do 4 dni. Telefon ma oryginalne oprogramowanie (może w takim przypadku uda się zdjąć Simlocka kodem ??).
A jedna rzecz mnie zaskoczyła - stwierdziła, że ma tą zaletę, że można go ładować w dowolnym momencie (ten C100) - a jej nowy - teź Samsung X 640 - podobnież nie - bo szkodzi to baterii - i dopiero jak się prawie rozładuje.
Trochę mnie to zaskoczyło - pogrzebałem w sieci - oba mają takie same baterie Li-on - więc co za różnica ?? W instrukcjach też nic na ten temat nie ma. Wydaje mi się, że ktoś w salonie "wcisnął" jej takie stwierdzenie - chyba błędne - chętnie posłucham posiadaczy komórek - ja jeszcze do nich nie należę, więc się nie orientuję - ale z tego co wiem, raczej akumulatorki Li-On można ładować w dowolnym momencie ??

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 19.01.2006 o godz. 15:59
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post