Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.10.2002, 22:06   #12
cemi83
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.09.2002
cemi83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: :) PODKRĘCANIE NAGRYWAREK

Cytat:
pirat napisa***322;(a)
Jak dla mnie to każde podkręcani sprzętu czy to jest procesor, karta graficzna czy nagrywarka jest ZŁE :-)

Dlatego mój liteon jest w pierwotnej wersji LTR-40125s

No i tyle twierdze że po podkręceniu jest za dużo kłopotów (często nie wytrzymuje sprzęt (gwarancja nie ujmuje czegoś takiego jak podkręcanie) Chyba że ktoś ma dużo kasy i stać go na zakup w każdej chwili nowego sprzętu

Podsumowanie: Prędzej czy póżniej wyjdą wyniki podkręcania nagrywrek to jest kwestia czasu.... (z 40 na 48) to chyba nie wiele... czy jest w ogole warto/...
Zgadzam się w 100% - w przypadku nagrywarek (LITE ON) - nawet jeżeli napędy w środku na oko niczym się nie róznią to CHOLERA WIE CZY NIE MAJĄ INNEJ WERSJI LASERA (w wolniejszym napędzie - laser o mniejszej mocy maksymalnej). Bo z tego co mi się wydaje to im większa prędkość, tym większa potrzebna moc lasera. A poza tym nie wiadomo jak to potem wychodzi np. z kalibracją mocy lasera - czy inny firmware (od 48x zamiast 40x) nie przeprowadza jej w zły sposób z powodu różnic sprzętowych, których na pozór nie ma. ALE NIE JESTEM PEWNIEN CZY RZECZYWIŚCIE NAPĘDY NA TYM SAMYM CHIPSECIE (LITE ON) 48x i 40x czy też 32x RÓŻNIĄ SIĘ SPRZĘTOWO - nie sprawdzałem tego - jeżeli ktoś wie na pewno to niech pisze (może ktoś zwracał uwagę np. na oznaczenie lasera)
cemi83 jest offline