Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.01.2006, 23:36   #1
obibok1
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.12.2005
obibok1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Program do nagrywania płyt

Witam.
Potrzebuje programu nagrywajacego plyty pod MS-DOS (znacvzy przydalby mi sie, ale nie wiem czy cos takiego wogole istnieje) oraz jesli ktos ma nie pogardzilbym tez innymi niezbednymi akcesoriami do tego nazwijmy to "systemu wyjscia awaryjnego". Jesli nie pod DOS-a, to moze pod jakis inny system - np. mam linuxy: knoppixa, suse`a, slaxa i PLD, mialem do nich nero ale w linuxach jestem cienki i nie umiem ich odpowiednio skonfigurowac do instalacji, wiec prosilbym o jakis latwiejszy program gdzie nie trzeba tego kernela konfigurowac lub jakas instrukcje.

Pisze, bo jest wiele sytuacji gdzie system sie psuje a na dysku sda wazne dane i czasami musza za przeproszeniem isc sie (wiadomo co robic). Chcialbym zrobic krok dalej i jesli ja albo jakis znajomy mialby popsuty system (najczesciej z powodu wirusa) a na dysku mialby wazne dane (nie chodzi tu o aplikacje, bo one zapewne tez bylyby zarazone, ale o dokumenty tekstowe, obrazy, muzyke czy filmy) to chcialbym je uratowac a nie zniszczyc, a na wymienny dysk o okreslonej niemalej pojemnosci nie kazdego0 stac.

Pozdrawiam i porsze o odp.
obibok1 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online