Postanowiłem zrobić test nośników które nagrywa moja 4167B więc kupiłem wszystkie rodzaje płyt DVD które były w sklepie

jeżeli komuś się nudzi to może rozszeżyć ten test :p
Niestety nie mam czasu na test zapisu opisze co sądzę o poszczególnych płytach .
ActiveJet DVD+R ***8211; tanie płytki ja kupiłem za 1zł ale za wytrzymałe to one chyba nie są co ciekawe max. prędkość to 8x a da się nagrać 12x !!!
ActiveJet DVD-R- tanie płytki ja kupiłem za 1zł ale za wytrzymałe to one chyba nie są
Xgamma DVD+R - tanie płytki ja kupiłem za 1,2zł ale za wytrzymałe to one chyba nie są co ciekawe max. prędkość to 8x a da się nagrać 12x !!!
Xgamma DVD-R- tanie płytki ja kupiłem za 1,2zł ale za wytrzymałe to one chyba nie są
Supratec DVD+R-płytki klasy średniej za 1,6zł co ciekawe max. prędkość to 8x a da się nagrać 12x !!!
Supratec DVD-R- płytki klasy średniej za 1,6zł
EMTEC DVD+R- płytki klasy średniej za 1,4zł
EMTEC DVD-R- płytki klasy średniej za 1,4zł
Sony DVD+R- płytki za 1,5zł odniosłem wrażenie że klasy lepszej !!
Sony DVD-R- płytki za 1,5zł odniosłem wrażenie że klasy lepszej
Dysan- płytki klasy średniej za 1,4zł
Verbatim-tego komentować nie muszę

Esperanza DVD+R ***8211; Nagrywarka tych płyt nie wykrywa co ciekawe moja stara 4163B je wykrywała i teraz po zmianie zostałem z 25 esperanzami do wyrzucenia ale najwidoczniej te płyty to dziadostwo.
a co do TDK to pali aż miło więc wszystkim którym nie pali TDK radze odesłąć do serwisu !!!!!