Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.01.2006, 03:07   #47
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
Cene jaka komisy placa za fon to okolo 60-80zl. Zalezy tez gdzie W C100 z starszym softem sim-lock schodzil po wpisaniu kodu. Jesli potrzebujesz zdjac zapraszam do siebie

Fonik za ta kase jest bardzo fajny. Ladny wyswietlacz chodz troche maly. Bateria trzyma w nim okolo 3 dni. Dziwne, ze klapka z baterii bardzo szybko sie rysuje i schodzi z niej farba. Przez irde mozesz z PC wymieniac wszystko procz javy.
Witam !
Na wstępie informacja - sprawa wisi nadal w powietrzu - kolega jak na razie nie zadzwonił z jakąkolwiek propozycją (a ja nie chcę się narzucać, bo to by świadczyło, że mi za bardzo zależy )
Co do cen komisowych - jeśli @epol miałbyś rację - to dla mnie była by to dobra informacja - kolega swoją wycenę będzie robił na podstawie tego ile mu zaproponują w komisie. Z tym, że ja co prawda osobiście się nie pytałem - ale zadzwoniłem z ciekawości do dwóch komisów w Poznaniu (tzn. do jednego dzwoniłem, a z drugim rozmawiałem na GG) - i proponowali mi po 100 zł. Co prawda podejrzewam, że przy wizycie i obejrzeniu telefonu zaproponują może i mniej - ale wątpie, aby zeszli do wymienionego przez Ciebie poziomu. Szczególnie, że na Allegro takie telefony sprzedają się po około 110 - 130 zł. Oczywiście dla mnie im mniej tym lepiej

Co do softu i możliwości ściągnięcia simlocka kodem - wiem tylko tyle, że telefon był kupiony w końcu lutego 2004 - i ma oryginalny soft.

W kwestii baterii - ponoć wytrzymać potafi ponad 4 dni - tak mnie żona kolegi informowała - no chyba, że lekko "koloryzowała"
Natomiast masz rację co do tylnej klapki - niestety w tym egzemplarzu jest także już trochę porysowana - może nie tak tragicznie, jak niedawno widziałem jeden egzemplarz na Allegro - ale ślady noszenia w torebce z kluczami na klapce są widoczne. Niestety jej wymiana pociąga za sobą kupno nowego akumulatorka.

Więc na razie czekam jeszcze na rozwój sytuacji - aczkolwiek równocześnie oglądałem ostatnio różne zestawy Simplusa - z tymi najtańszymi komórkami - oraz podobne modele na Allegro - jak nie wypali z tym Samsungiem, to może i tak coś kupię

Pozdrawiam
ro29

P.S. W sumie nigdy tego typu sprawy nie stanowiły dla mnie problemu - ale jak czytam w opisach sprzedawanych na Allegro tych C100 - to głównie używały go kobiety - chyba nie jest on typowo "babski" ??

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 24.01.2006 o godz. 03:12
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post