SOHW 812S - flash zakończony sukcesem, ale...
Witam!!!
Używam tej nagrywarki od jakiegoś czasu i nigdy nie miałem potrzeby skożystania z płytki DVD+/-RW, aż w końcu stanąłem przed koniecznością przeniesienia kilku GB danych, bez potrzeby zapisywania ich na stałe na DVD-R.
Więc poszedłem do sklepu komputerowego, kupiłem DVD-RW 4x PLatinum i zaczęły się prloblemy - płyta niby się nagrywała, ale pozostawała pusta. Następnego dnia poszedłem do innego sklepu i kupiłem DVD+RW HP, też nie mogłem jej nagrać, ale tym razem objawy były nieco inne - przy próbie nagrania wyskakuje okienko z informacją, że płyta nie jest pusta i nagrywanie skasuje jej zawartość, klikam na TAK, a okienko i tak sobie ciągle wyskakuje. Gdy chciałem ją skasować, po kilku sekundach pojawia się komunikat "Nieprawidłowy nośnik" czy coś w tym stylu.
W międzyczasie ktoś na Usenecie poradził mi, żebym wgrał najnowszego biosa - tak też zrobiłem. Ściągnąłem najnowszy jaki jest na cdrinfo (USOQ) i problem z Platinumem zniknął. Niestety HP jak nie mogłem, tak nie mogę nagrać.
Tak więc, czy ten drugi problem nie ma nic wspólnego z wersją firmware'u? A może jest jeszcze jakaś nowsza od tej, zamieszczonej na cdrinfo?
Proszę o pomoc...
|