Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.01.2006, 20:21   #1
Dziadeczek
ale bez sklerozy

Data rejestracji: 27.12.2005
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Angry Tracę cierpliwość z tym VHS to DVD

Czytam fora, kombinuję sam i ręce opadają już do samej ziemi. Ale po kolei: nie mogę przechwytywać materiału z VHS bezpośrednio do foramtu DVD bo podobno mam za słaby koputer (AMD 1,5GH, 513 MB RAM i HDD 80GB). Używam karty DVD EZMakwer Pro PCI. Ponieważ, przy próbach przechytywania do foramtu DVD program resetuje się po kilkunastu sekundach (Pinnacle9 i Ulead DVD VideoStudio 7SE) postanowiłem, przy pomocy Pinnacla 9 zgrać materiał do formatu avi. Niby się udało ale ścieżka audio rozłazi się tz. osoby widoczne na klipie wideo inaczej ruszają ustami lub milczą a głos idzie nie dopasowany do sceny. Zanim się zorientowałem to przy pomocy Pinnacla zrobiłem płytę DVD no i wyszedł gniot, który zobaczyłem dopiero na ekranie telewizora. Szlag mnie trafił bo kilka godzin zmarowałem. Wobec takiej sytauacji sięgnąłem po inny (podobno rewelacyjnie działający) program a mianowicie Honestech 2. Cały byłem w skowronkach gdy zobaczyłem, że na moim marnym koputerze przegrywanie materiału z VHS do formatu DVD idzie całkiem sprawnie a najważniejsze, że idzie wogóle. Niestety program ten ma wadę w postaci mizernych możliwości autoringu. W efekcie mam jeden ogrony plik w formacie mpeg, którego nie umiem podzielić na sceny, wyciąć z niego tzw śmieci, zmniejszyć czas trwania scen, wyciąć niektóre sceny itd. Próbowałem poddać go takiej obróbce w Pinnaclu 9 ale jak on zaczął mieszać ze swoim renderowaniem to zrobiła się taka kaszanka, że wywaliłem wszystko z dysku. Jak sobie z tym problemem poradzić Niech by był już ten Honestech ale co dalej i przy pomocy jakiego programu działać dalej.
Pomóżcie Dziadeczkowi z Lublina bo wnuki mu rosną i taśm VHS przybywa a robota dla potomnych w miejscu stoi!!!!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online