Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.01.2006, 01:40   #58
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
@ro29: jak telefon w SMSach nie wpisuje polskich znakow, to jest to dla niego zaleta. Natomiast jesli nie ma polskiego slownika T9, to jest to dla niego ogromna wada.

Tak jak mowi Epol, Siemens a57 bylby prawdopodobnie najlepszym rozwiazaniem. A jesli mozna go dodatkowo ulepszyc, to dodatkowa zaleta.
Witam !
Więc tak - co do słownika to już się domyśliłem (skoro nie ma polskiego nie ma polskich wyrazów itd.- takie proste ).
Natomiast co do polskich liter - wcale nie uważam to za zaletę (ich brak). Co prawda wiem, że wpisywanie polskich liter w komórce może nie być zbyt wygodne - ale takie litery mamy i jestem zwolennikiem ich używania - zawsze staram się pisać z polskimi literami - czy to mail'e, na Forum, GG - czy też wysyłając sms'y z Internetu. Choć ostatnio się dowiedziałem, że przy stosowaniu polskich liter zmniejsza się znacznie długość sms'u (z Internetu) ...

Ponieważ jak wiadomo - nie mam jeszcze komórki - więc nie jestem w tym temacie zorientowany - to jeśli ktoś byłby łaskawy wytłumaczyć mi w paru słowach jak to jest z polskimi literami w komórkach itd.- będę wdzięczny

A co do A57 - w sumie oprócz tej wady związanej z brakiem polskiego słownika T9 (oraz niejasności co do polskich liter) - nieźle on wyglada jeśli chodzi o możliwości. Szkoda tylko, że nie ma zbytnio dużego wyboru akurat tego modelu na Allegro.
A co do możliwości zmiany softu - czytałem na Elektrodzie - możliwe to ponoć jest, ale trochę ryzykowne ponoć (no i jakbym nabył nowy to na gwarancji i tak odpada).
Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post