Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.01.2006, 02:54   #4
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez jelonkowo
OK, ale wszystkie anteny maja EDGE czy tylko te w duzych miastach,czy jest to zależne od odległości od anteny.?
Jeśli mieszkasz na kompletnym zadupiu, jako ja, to prawdopodobnie nie masz EDGE, ale zadzwoń do operatora, bo w regionach turystycznych czasem ustawiają.

Jeśłi mimo braku EDGE, zdecydujesz się na GPRS, to weź od operatora który ma najlepsze "pole", bo tutaj to ważne.

Napisałeś, że "nie masz szans" na łącze radiowe. Ja walczyłem u siebie o takie łącze od roku, żadna firma nie chciała bo "mały rynek" i w ogóle. Jedna się w końcu zgodziła (sic!) i jak zrobiłem reklamę we wiosce to mają więcej chętnych niż w pobliskich miastach powiatowych i są szczerze zdziwieni, heh. A o swoje trzeba walczyć: ja musiałem prowadzić rozmowy ze wszystkimi szczeblami lokalnej władzy, tej legalnej i zwyczajowej . I kury jakoś dalej się niosą, no problem... Dobrze, że już po wszystkim.

Aha, oprócz GPRS i EDGE jest jeszcze UMTS(384kbit/s), ale o tym nie masz co marzyć - tylko Warszawa. Natomiat WLAN, o którym wspomina Stef, to będziesz prawdopodobnie miał jak zaniesiesz kompa do McDonalda lub przeprowadzisz się do hotelu Gołębiewski Na poważnie: tam są tzw. Hot Spoty, które umożliwiają podłączenie się WirelessLANem na login/hasło, które dostaniesz od Ery.

Chcesz kupić "stacjonarny" modem, bo pewnie masz desktopa. Jeśli masz dobry zasięg polecam raczej kartę PCMCIA + karta PCI ze slotem - umożłiwi to migrację na laptopa w przyszłości.

Ostatnio zmieniany przez pali : 25.01.2006 o godz. 03:36
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post