Cytat:
Napisany przez gallus
Kumpel prosił mnie o zdjęcie simlocka z Siemens-a ST55, czytałem gdzieś ze idzie zdjąc go kodem, mam nawet kalkulator, ale telefon zwraca ciagle błąd 'błędne hasło'.
Mam też do niego kabel, przeczytalem opis ze strony siemesiak.pl, ale we frei nie widzę na liście wyboru ST55 i nie wiem co wybrać aby sciagnac tego simlocka.
Jest również inny mały problem z tym telefonem... kiedy chce się wejść do katalogu pobieranie > obrazki telefon sie zawiesza i trzeba wyciągnać baterie, nie weim w jaki siposób rozwiązać ten problem?
Dzieki za odpowiedzi 
|
ST55 to nie Siemens
![:-]](images/smilies/].gif)
Sim-locka teoretycznie powienien zejsc, ktoryms z kodow, a w rzeczywistosci bywa roznie.
Cytat:
Napisany przez Pagerus
Ja przymierzam się do ściągnięcia simlocka z mojego Simenesa CX65 - robił ktoś już może coś takiego? Z tego co wiem to należy to robić przy użyciu kabla i kompa... wydaje mi się jednak, że wcześniej będę musiał jeszcze wgrać nowsze oprogramowanie... a ja jakoś tak nie bardzo lubię wgrywać nowy soft - bo zawsze dygam, że coś się może spitolić...
|
Najpierw zdejmnij sim-locka, a dopiero pozniej zrob update, bo jesli masz stosunkowo niski soft to obejdzie sie bez TP lub bez aplikacji javy.