|
Skype - zablokowane połączenie ??
Witam !
Godzinę temu kuzynka zwróciła się do mnie na GG z prośbą o pomoc - niestety mimo różnych działań nic mi się nie udało zrobić - wynika to też z faktu, że ja mam Win98, a ona XP (bez SP).
Problem jest taki - wczoraj przy logowaniu do Skype wyskoczyło jej coś w stylu:
blokuj w przyszlosci aktywnosc scieciowa tej aplikacji czy plik zostal zmodyfikowany. w dalszym ciagu ufam tej aplikacji
Zrobiła blokuj - i już Skype nie zadziałał. Ściągnęła później jakąś nowszą wersję i wyskakiwało przy próbach logowania:
"Skype nie moze sie polaczyc.Mozesz zanjdowac sie za Firewall`em lub masz problemy z polaczeniem internetowym. Sprawdz polaczenie i sprobuj ponownie"
Dziś wyłączyła systemowego Firewall'a - i niewiele to pomogło - zaczęła wyskakiwać informacja, że jakiś program do trnsferu plików próbuje się połączyć. A jak ściągnęła starszą wersję Skype i chciała zainstalować to wyskoczyło:
"Uwaga! Suma kontrolna pliku SkypeSetup.exe została zmieniona. Należy sprawdzić przyczynę zmiany: prawdopodobna aktualizacja wersji lub infekcja pliku. Należy sprawdzić plik za pomocą programu antywirusowego."
Po zainstalowaniu tej starszej wersji loguje się, loguje i nie może się zalogować.
Liczę na waszą pomoc - do wczoraj do momentu pojawienia się tego pierwszego komunikatu i zablokowania było ok. Korzysta z Windows XP i sieci osiedlowej.
Pozdrawiam
ro29
|