Dyskusja: najlpepsza plyta
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.10.2002, 18:42   #9
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja też miałem okazje zobaczyć sobie ten test. Jestem cholernie zdiwiony wręcz to co tam pisze jest niemożliwe.

W rankingu płyt CD-RW wcale nie ma płyt Verbatim tylko jakieś śmiecie (70% płyt).

Natomiast w rankingu CD-R są 23 płyty. Połowy producentów nie znam. Nagorsze jest to, że Verbatimy są na 11 miejscu. Wyprzedziły je nawet Akossy, jakieś Hi-Space, MiNt, Esperanze i wiele innych. Lećmy dalej: po zdjęciach wnioskuje że płyty są w Slimach, a dlaczego verbki w nnormalnych pudełkach, które są droższe. A skąd tak wysoka cena naszych ulubionych płytek 2,50 złotego Lekka przesada ja kupuje je za około 1,80 do 2,20, ale nie za 2,50. Coś jest nie tak w tych testach z KŚ.

Jeśli dobrze pamiętam w poprzednim teście było podobnie Verbatimy były w połowie stawki.

Weźmy takiego "zwycięzcę" testu. Nagrywa on płyty z prędkością 40x jak podaje producent. Z tabelki umieszczonej na stronach testu wynika więc, że płyta powinna byc nagrana w 3 minuty, a jest w 3:45 co odpowiada prędkości 32x. Na dodatek jeszcze taka płyta otrzymuje dodatkowe punkty za to, że "działa szybciej niż podaje producent". Tak jest z wielką ilością płyt.

No rozpisałem się troszeczkę, ale mnie to baaaaardzo denerwuje (chiałem użyć trochę innego słowa).