Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.01.2006, 17:00   #71
art44
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.02.2005
art44 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Nulek
Chciałbym uściślić tą informację.
Płytki będą dostępne w kolorach żółtym, zielonym i pomarańczowym ODDZIELNIE. Nie spodziewajcie się kolorowych nadruków, jak z drukarek atramentowych. W dalszym ciągu będą to "wydruki" monochromatyczne, ale z różnymi kolorami tła. Mimo to zapowiada się ciekawie. Kolorowe płyty LightScribe będą dostępne w drugim kwartale, nieco wcześniej (pierwszy kwartał) pojawią się płyty w tradycyjnym kolorze sepii, ale ze zwiększoną prędkością zapisu etykiety o 30%. Najlepszą informacją dla obecnych posiadaczy nagrywarek LS jest zapowiedź, że wystarczy zaktualizować firmware i silnik LightScribe, aby cieszyć się z zalet nowych nośników.

Nulek
A ja powiem tak: najważniejsza z tego wszystkiego jest jakość zapisu (i odczytu) DANYCH. Bajerki są fajne, ale się szybko nudzą, a nosniki z danymi zostają i albo się chcą czytać (w tym na innych napędach), albo nie.
Miałem całe mnówstwo LITEONÓW (chyba z pięć, całkiem przyzwoite, przeciętne), testowałem ASUSY (pełna porażka), testowałem NECa 3551 i 4551 (bardzo przeciętny pod każdym wzgledem...), miałem BENQ 1640 i obecnie mam BENQ 1655, bo pod względem jakości zapisu i odczytu danych, to niestety ale NEC jej może buty czyścić, o innych napędach (LG) miłosiernie nie wspomnę. Tyle! :cool:

Ostatnio zmieniany przez art44 : 30.01.2006 o godz. 17:10
art44 jest offline