Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.01.2006, 22:52   #5
piotr-k
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.01.2006
piotr-k w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W odniesieniu do powyższej podpowiedzi wziąłem pod lupę wszystkie pliki.

W sumie jest ich 6. Wszystkie pliki odtwarzam bez problemów na komputerze. Jeden daje się konwertować w NV, parametry jak w mojej poprzedniej wypowiedzi. Pozostałe pięć plików o identycznych parametrach audio jak podane wyżej, NV odrzuca podając następujący komunikat:

"Nie można przygotować danych do zapisu. Przygotowanie sesji nie powiodło się. Transkodowanie wideo nie powiodło się."

W zapisanym logu, w sekcji błędów widnieją następujące zapisy:

"DVDEngine ERROR
cause: 128 (nmc_processing_exception)
source: GetFormatType
description: Cannot get media type"

Kombinując trochę na oślep z tymi plikami otworzyłem je wszystkie również w programie Nandub v1.0 rc2 i wybrałem opcję file information w informacjach o audio strim podane są wszystkie parametry pliku poza polem compression, gdzie widnieje zapis: Unknown (tag0050)

Biorąc wszystko powyższe, skłaniam się (nie wiem czy słusznie) do tego, że problem tkwi w plikach avi, w których z jakiś powodów brak jest zapisu o formacie audio, w jakiejś tam komórce, z której akurat to informacji NV korzysta.

Odnośnie możliwości konwersji innymi programami, to sprawdzę w najbliższym czasie. Choć przyznam, że wolałbym to nadal robić w NV z racji prostoty obsługi, stosunkowo dobrej jakości i znajomości tego programu. Chyba, że ktoś definitywnie przesądzi o tym, że NV nie obsługuje MP1/MP2.
piotr-k jest offline   Odpowiedz cytując ten post