Cytat:
|
Napisany przez Dorian
Ja nie wiem Ro  Nigdy nie stosowałem "nieoryginalnych" baterii. Podałem link do tych samsungowskich, Loki pisał,że może być drogo - a tu cena baterii wg. mnie znośna . Sam mam w Siemensie od tych ponad 3 lat oryginalną baterię. Kontrast wyświetlacza na 40 % i przy rozmowach 20 min. na dzień bateria trzyma mi ok 5 dni bez ładowania.
Gdybym ja sobie kupował kupiłbym to :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84536449
Taki telefonik zapewnia mi wszystko co tak naprawdę potrzebuję. Jest ładny, klasyczny i stonowany. I gdyby mi S55 padł - taki bym właśnie sobie kupił.
Co do S55 to polecam - jednak wyświetlacz to 256 kolorów - jednak jak Ci to nie przeszkadza - to za cenę tych 150 kilku zł. masz IRDE, Bluetooth, polifonię i naprawdę niezły telefon.
|
Witam !
Co do tych baterii

- ten link jest właśnie do takich zastępczych - miałem na myśli fakt, że pod słowem oryginalna rozumiem, baterię o takiej samej pojemności jak oryginał - i firmowana znakiem Samsung - np to:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82525125
A to co podałeś nie tylko, że jest innej firmy (to akurat nie problem) - ale jest 3x bardziej pojemna - i sam nie wiem, czy to jest tak korzystne dla telefonu - a szczególnie mam na myśli kwestie ładowania.
Podany Siemens jest na pewno fajny - ale dla mnie cena zaporowa to około 140 - 150 zł - tak żeby mi około 200 zł starczyło na telefon i starter i pierwsze ładowanie na 3 miesiące - więc z wiadomych względów odpada
I zgadzam się z Tobą - @
Dorian, co do kupna komórki za ponad 1000 zł - też bym w życiu takiej nie kupił - nawet jakbym tyle miał. No chyba, że jak napisałeś w promocji za powiedzmy 99 zł

W sumie według mnie dziś już za te 300-400 zł - jak kogoś stać - można nabyć naprawdę dobry telefon - i będzie on miał wszystko co potrzeba, a nawet więcej
Pozdrawiam
ro29
EDIT: masz trochę racji - @
Smartek - jakbym się tak nie "wczuwał" to może już dziś miałbym tego Siemensa A65 za te 115 zł i nie tracił czas na myślenie

Albo od tygodnia tego Samsunga ...
Ale cóż taki jestem że czasem za dużo się zastanawiam - po prostu za duży dziś jest ...wybór :\