|
wlasnie, nie wczuwaj sie tak... telefon to nie samochod, mozna latwo zmienic gdy Ci nie bedzie odpowiadal
Co do tematu, radzilbym Ci brac tego Siemensa, ale juz jest nieaktualny.
Odnosnie zawieszania sie telefonow prawda jest taka, ze wiekszosc jednak sie zawiesza. Przy mnie nawet znaczna wiekszosc. Wszystko rozchodzi sie o to, ze stopien skomplikowania telefonu jest obecnie za duzy. Wpychane sa coraz to nowe funkcje i urzadzenia, a niestety dalej niekiedy trzeba z takiego telefonu zwyczajnie zadzwonic...
Najlepsza opcja jest posiadanie telefonu w ktorym samemu mozna wgrywac nowsze oprogramowanie. Gorzej, jesli trzeba udac sie do serwisu, aby tam na gwarancji wgrali najnowsze dostepne oprogramowanie. Najgorzej natomiast, jesli nie masz gwarancji ani mozliwosci wgrania samemu...
Zawieszanie sie telefonu mozna wielorako interpretowac. Sa takie, ktore po jakims czasie (np miesiacu) nieustannej pracy (bez wylaczania) potrafia sfiksowac (np wibra sama sobie dziala, albo podswietlenie zostaje na stale, albo telefon sam sobie cos zmienia/przeskakuje przez menu, ewentualnie dzwoni i miga diodami bez potrzeby). Wtedy wystarczy wyjac baterie na 2 sekundy, wlozyc, i po sprawie. Sa tez takie sytuacje, ze telefon wylacza (Siemens)/resetuje (Nokia) sie po wykonaniu jakiejs operacji/wcisnieciu klawisza. Tu sprawa jest bardziej "kulturalna", gdyz od razu widac ze cos sie dzieje, i mozna zareagowac. Gorzej jest w przypadku pierwszym z wyzej wymienionych, poniewaz telefon moze obrac strategie "dzisiaj nie dzwonie, chocby nie wiem co", i tego nie wyswietlic...
Osobiscie jestem zadowolony, ze od czasu do czasu telefon mi sie wylaczy. Lepsze to niz gdyby zwariowal w jakis inny sposob. Oczywiscie stopien zawieszalnosci zalezy nie tylko od sposobu oraz intensywnosci uzytkowania, mozna przeciez trafic na jakis "gorszy egzemplarz" (to juz tez przerabialem - 2 identyczne Nokie zakupione dzien po dniu, jedna fiksowala co jakis czas, srednio co miesiac pracy, a druga nic).
Baterie najlepiej miec nowe i oryginalne (prawie nowy telefon to i prawie nowa bateria).
Ostatnio widzialem na zywo Siemensa A70. Jak na nowy telefon jest calkiem prosty, ale wrazenie sprawia bardzo pozytywne.