Ja zreszta caly czas pojac nie moge, dlaczego jak kiedys test Nero CDSpeed na Benq dawal inne wyniki niz Plextools (czy DVDInfo Pro na innym napedzie), to bardziej wiarygodny byl Nero na Benq. Teraz jakies nowe rozdanie i Nero na Benq juz nie jest prawidlowy.
Bardzo przestrzegam przed tym, zawrowno teraz jak i kiedys, zeby na podstawie roznych wykresow mowic ze ten jeden test jest dobry a ten drugi zly, gloryfikujac jeden i skazujac na straty drugi. A dlaczego nie moze byc odwrotnie? Niestety dowod w stylu - bledy PIF
powinny sie przekladac na PI jest dla mnie niewystarczajacy do odrzucenia jakiegos sposobu testowania na korzysc drugiego, choc oczywiscie jest logiczny. Powtarzam jednak - to nie dowodzi, ze ten jeden mowi prawde, a drugi klamie.
Poza tym radze sie zastanowic nad jednoznacznoscia wypowiadanych tu tez (nawet jezeli chodzi o forme - nie: podaje nieprawdziwe wyniki; tylko: wydaje mi sie podaje nieprawdziwe wyniki; lub: wyniki sa zastanawiajace). Wiekszosc zdan jakies pol roku temu byla dokladnie odwrotna z zachowaniem identycznej jednoznacznosci i pewnosci. Nie powinno byc tak, ze nagle zaswita jakis pomysl i cala scena robi zwrot o 180 stopni. Czy za pol roku znowu sie okaze ze jedyny sluszny byl jednak Nero na Benq? W ten sposob nigdy nic nie pojdzie do przodu, tylko bedziemy sie tak krecili.
Ja ze swojej strony moge jedynie podtrzymac swoja teze ze wydaje mi sie ze najblizszy prawdy jest test przeprowadzany w Plextools, ktory wykonuje sie zawsze z predkoscia 2x (choc to zaden argument). Nie wykluczam jednak mozliwosci ze Nero na Benq tez cos tam podaje, co warto wziasc pod rozwage, ale dopoki ktos nie przedstawi JEDNOZNACZNYCH dowodow ze te wyniki sa z sufitu to nie powinno sie go przekreslac (zwracam tez uwage na to jak powazne zarzuty kierowalem wraz z czescia uzytkownikow pod adresem QScana i jak zostawaly one zbywane jakimis ogolnikami i nieweryfikowalnymi tlumaczeniami - i co, QScan jest nadal OK

).