Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.02.2006, 22:59   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Czytam i mam problem ze zrozumieniem.

W tym temacie nie szukam zwycięzcy ani przegranego.

Każdy kto testuje będzie miał podobny problem i wątpliwości.

Rozpoczynając testowanie Pioneer'a 110 napisałem:

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...58&postcount=1

Jednak w czasie testowania pojawiły się te same problemy z płytkami -R podobne do nagranych na Nec'u 4550A.

Dlatego próba wyjaśnienia dlaczego tak jest.

Wówczas nie miałem jeszcze Pioneer'a. A szkoda.

Na podstawie błędnej oceny jakości nagranych płytek przez BenQ oceniłem niewłaściwie jakość zapisu płytek -R na Nec'u 4550A.

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...2&postcount=70

Idąc rozumowaniem Kolegi wkrótce moja ocena zapisu Pioneer'a płytek -R byłaby podobna.

Tak jednak nie będzie.

Pioneer 110 świetnie zapisuje nośniki -R.
No dobra!

To do rzeczy

Rozumiem, że posiadając BenQ nie jesteśmy w stanie zrobić wiarygodnego testu nagranej płytki

Więc robienie benkowych testów przez pewnie gdzieś około 50% userów forum i zamieszczanie ich tutaj traci sens?

Litości!

Totalna bzdura!

Teraz więc wszyscy nagle przesiadają się na wiarygodny i cudowny sprzęt i soft

Do momentu kolejnych odsłon i wizji kolejnych pseudo-guru?

Jeszcze tak ze cztery programy do testowania żeby były i z osiem napędów do testowania

Jedna płytka o tych samych parametrach do nagrywania na wszystkich i sprawdzania we wszystkich

Poza tym jakiś defektoskop do pomiaru pitów i landów

Właściwe warunki atmosferyczne jednakie dla wszystkich testów

Kilku fachmenów - może być z Chipa

Ultrasonograf i szmatka antystatyczna oraz szczypce bezdotykowe do wyjmowania i wkładania płytki z i do napędów

To wtedy testy będą wiarygodne, jak uśredni się kilka tysięcy nagrań

Wyłoni się napęd predysponowany i podający tylko prawidłowe wyniki

Pytanie tylko: kto jest kompetentny i władny to stwierdzać?

Może trzeba to robić w chmurce dymku albo coś wziąć przed testem?

Albo nie!

Najlepiej zrobić napęd nie do nagrywania i nie do odtwarzanie a tylko do testowania

Podający na wyświetlaczu m. in. prędkość obrotową płyty, temp. na dworze i w domu, ciśnienie, ciśnienie i tętno testującego, aktualny czas w Tokyo i kilka innych parametrów

Ponadto dostępna mogła by być jeszcze opcja wyświetlenia wyników w postaci hologramu

A dla uwiarygodnienia i zabezpieczenia przed fałszywym postrzeganiem świata jeszcze opcja przesyłania tego hologramu 3D bezpośrednio do fal mózgowych

To co?

Preferujecie?

Dla niezdecydowanych można dorzucić jeszcze teorię nieoznaczoności Heisenberga i voila!