Dyskusja: ...zestaw do oceny
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.02.2006, 23:25   #5
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Qbi@k
To teraz powiedziales "Moja prawda" to roznego rodzaju artykuly i wlasne doswiadcznia. No i najwazniejsze - stosunek ceny do wydajnosci tym sie kieruje najczesciej.
Czy ci sie to podba czy nie AMD jak narazie jest liderem w produkcji procesorow ze tak powiem "wydajnosc w normalnej cenie".
Moze piszac o procesorze (wczesniej) Sempron 2800+ albo teraz o Athlonie 3000+ gdzies sie pomylilem? Procesory te po kilku zabiegach potrafia rozgromic swoja konkurencje. A najlepsze jest to ze kosztuja znacznie znacznie mniej...
- gdzie kosztuja mniej? czy roznica 100 i mniej zlotych to duzo (a64 venice 3000+ 600zl, a64 venice 3200+ 640zl, P4 630 700zl) ? nie ma takich roznic jak kiedys
- nie porownuj podkreconego amd do niepodkreconego intela tylko do podkreconego
- pokazalem ci na kilku screenach, ze twoje amd wcale nie jest duzo lepszy od intela w tym samym przedziale cenowym a tylko MINIMALNIE lepszy a w innym to intel jest lepszy

a na koniec zeby pokazac ci "wspanialosc" procesorow amd pokaze ci to

wnioski z tego obrazka wyciagnij sam i podziel sie nimi ze mna

Cytat:
Napisany przez Patrix
kosztem temperatury ? przyciac rozumiem zmniejszyc obroty, co za tym idzie mnie wydajne chlodzenie piekarnika (nie bierz tego ostatniego slowa do siebie)
no ale jesli ta temperatura prockowi nie przeszkadza to w czym problem?

Cytat:
Napisany przez Patrix
jednak 'matematycznie' Mhz AMD i Intela porównać nie można bo to różne technologie. Jak widzisz AMD w stosunku do Intela konkuruje(!) mniejszą ilością Mhz... popatrz jeszcze na platforme powerpc.
teoretycznie tak - ale intel dothan/banias np juz konkuruje pod tym wzgledem z amd przeywzszajac amd

Cytat:
Napisany przez Patrix
luz, mam nadzieje, że się wzajemnie słuchamy (czytamy czy jak tam)
ja ciebie tak ale nie wiem jak ty mnie

Cytat:
Napisany przez Patrix
tak zostawmy ten temat, bo kupując pamięci za 1tys, troche dziwne byloby stawiac maszyne na tym wartą jako całość 3,5tys no nie ?
pamięci nie powiem - wypas ale reszta to zapewne wąskie gardła - reasumując niewykorzystany potencjał kości -kończąc na tym utopiona kasa...
dzieki wbudowanemu kontrolerowi pamieci wykozystasz te pamieci
oczywiscie mozna wziasc tansze i wsadzic 6800GS - w obu zestawach da sie to spokojnie zrobic

Cytat:
Napisany przez Patrix
dalej Cię nie rozumiem co ma ta firma do mojego zdania o gazetach...
co do 'syfu' to się zdarza można jechać na marce...tylko jak długo.
niekoniecznie ta firma ale polskie gazety sa malo obiektywne i poprostu im nie wierze od bardzo dawna

Cytat:
Napisany przez Patrix
niewątpliwie
ale tylko wtedy jak ktos chce zrozumiec co sie do niego mowi

zauwaz, ze nigdzie nie powiedzialem iz ten intel jest przytlaczajaco lepszy itp a staram sie tylko poprawiac informacje, ktore tu podajecie
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM

Ostatnio zmieniany przez demek : 05.02.2006 o godz. 23:33
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post