Cytat:
Napisany przez REi
Demek a ty znowu swoje? 
Ustalcie na czym mu zalezy - na czasie kodowania? niech mierze P4. Na FPS w grach? AMD 64. i koniec.
Demek mala uwaga - zdejmij klapki i badz obiektywny bo usilujac "udowodnic" ze AMD nie jest szybszy od P4 w grach dales screeny gdzie akurat roznica jest najmniejsza - wybacz ale to juz jest zalosne. Pozostale testy z tego samego zestawienia pokazuja przewage AMD w grach i Intela w kodowaniu i podobnych. Pogodz sie z tym - AMD nadal jest szybsze w grach.
|
odpusc sobie tekst z klapkami bo slowem sie nie odezwalem o tym o czym piszesz
wiecej wynikow nie dalem bo w tym tescie 40 prockow wiecej gier nie bylo, a zalezalo mi aby to mialo rece i nogi
autor tematu napisal, ze komp ma byc do zastosowan ogolnych przez co rozumie kodowanie divx/xvid/dvd/mp3 i do gier
lepszym rozwiazaniem jest P4 bo
- w cenie jest niewielka roznica
- P4 ma HT, ktorego nie ma amd a poprawia to komfort pracy
- roznica w grach jest na tyle niewielka, ze z nawiazka P4 zrekompensuje to w czym innym
masz jeszcze jakies obiekcje?
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
demek, ja wiem, i ty wiesz, ze obrazki z tego testu sa rozne - zamiesciles akurat te, w ktorych wychodzi przewaga konstrukcji intela - wszelkiego typu kodowanie i kompresja, wszedzie indziej amd gora [pomijajac to, ze sa kompilatory optymalizowane pod intela, ale nie ma pod amd]
|
a no ciekawie prawisz wiec zamieszcze w takim razie reszte
pamietaj, ze porownujemy 3000+ i 3200+ do P4 630
3dstudio max

amd tutaj nie jest gora
maya6 rowniez renderowanie grafiki

i rowniez amd nie jest gora
mathematica

3000+ gorszy od 630'ki ale 3200+ juz lepszy
kompresja w winrar

znowu oba amd wypadaja gozej
divx 6,1

ehhh no i znowu intel lepszy
kodowanie dvd dalem wczesniej tak samo jak i gry wiec poprosze ci o to usrednienie wynikow
Cytat:
a co do gniecenia dowolnego zestawu na a64 - spoko, tylko a) ta sama kasa b) obie strony wybieraja dwa 'obiektywne' benchmarki i usrednia sie roznice procentowa ze wszsytkich czterech. intel dostaje po dupie. zawsze.
|
nie ma sprawy pisze sie na to
Cytat:
co do zalet intela - konstrukcja ich boxowego radiatora jest bardzo, bardzo dobra. szkoda, ze wiatrak po krotszym czasie zaczyna wyc, ale nie zmienia to faktu, ze radiator jest przedniej urody.
|
wyl w poprzednich modelach czyli seri 5xx na s775 i wszystkich innych na s478
w serii 6xx zostalo "sfixowane"
jesli ktos chce inne porownania a64 3000+ venice do P4 630 to prosze mowic zrobie testy jutro u kolegi i u mnie
edit
bezapelacyjnie przyznalbym racje kazdemu kto powiedzialby, ze chce kompa w wiekszosci do grania zeby brac amd