Zacinanie filmów DVD
Witam !!!
Trochę na forum o tym poczytałem ale nic dokładnie pasującego do mojego problemu nie znalazłem . Oto problem :
Mam kino domowe JAMO ( nie pamiętam modelu ale kosztuje coś koło 800 zł tanie ) . Do niedawna wszystko było w pożądku ale ostatnio zauważyłem że zacina mi filmy DVD w czasie odtwarzania . Jest to o tyle nietypowe że płyty sa w stanie idealnym a film zacina się w róznych miejscach w zależności od kaprysu odtwarzacza . Czasami cały filmy odtworzy bez problemu innym razem ten sam film zacina się prawie od początku ( pikseluje lub całkowicie zatrzymuje ) . Nie ma reguły w którym miejscu się zatnie . Filmy które się zacinają są nagrywane prze ze mnie jako kopie ( posiadam oryginały że by wszystko było jasne ) . Kopiuję za pomocą DVD Shrink , zapisuje jako obraz płyty na dysk a pużniej Nero 6 Express nagrywam na płytę ( Verbatim 1 warstwowa DVD RW + ) jako obraz z szybkością x4 . Jaki może być powód / powody zacinanie się płyt . Napewno nie jest to wina zarysowań , co może powodować tak niereguralne zacinanie .
OStatnio zakupiłem DVD Mante Princa 1 i mam podobny problem ale po wysunięciu szuflady z odtwarzaczem ( mała przestrzeń i mógł się nagrzewać ) tak że był całkowicie na zewnątrz , płyty przestały się zacinać . Czy to wina DVD Shrink a może Nero lub odtwarzacza . Wiem że podobne tematy zostały juz poruszone ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi .
Proszę o odpowiedz
|