Witam, posiadam nagrywarkę DVD BenQ DW 1655, wczoraj zakupiłem w Media Markt dziesięciopak płyt DVD+R firmy TDK 1-8X
DVD nr1
Miałem pare filmów do wypalenia na dysku, wiec wrzucam Pustą płyte DVD+R do mojego BenQ 1655, upchalem filmy na plytke (Nero 6.6.0.14) zajmowały łącznie troszke ponad 4100MB, odznaczylem mozliwosc dodawania kolejnych plikow do plyty, zaznaczylem
weryfikacje po nagraniu, i ustawilem predkość nagrywania na
8X. Po wypaleniu zaczelo sprawdzać poprawność nagranej płytki, i na 100% wyskoczył błąd - którego dokumentacja znajduje się pod załącznikiem Log.txt
DVD nr2
Wrzucilem kolejną płyte do napedu, wszystko zrobilem tak samo, tylko predkość nagrywania zmienilem na 4X. Weryfikacja nie wykazała żadnego błędu. Myślałem, że z tą pierwszą płytą to tylko przypadek, a że na dysku zostały mi jeszcze ostatnie 4 GB filmów do nagrania wrzuciłem nastepną płytke
DVD nr3
Tym razem upchałem tylko trzy filmy, ponieważ wszystkie zajmowały po 2CD (łącznie na ich wypalenie musiałbym przeznaczyć 6 płyt CD

)
Wszystko zrobiłem tak samo jak przy płytce DVD nr1. I podczas weryfikacji znowy na 100% (Setnym procencie) wyskoczył błąd: "Sector 2089092 on disc has different content to source" załącznik Log2.txt - dokumentacja błędu.
Cała procedura przy wypalaniu i weryfikowaniu DVD nr2 zajęła czas od 21:16:08 do 21:44:54. Nie mam już czasu nagrywać dzisija DVD nr3 tyle że z predkością 4X, ale dam sobie ręke odciać że weryfikacja przebiegłaby bez problemu.
Edit:
Nagrałem
DVD nr4 czyli z zawartością DVD nr3, tyle, że z predkością 4X
i wszystko jest OK, tylko ten minus że proces nagrywania z tą szybkością troche długawy....
i teraz PYTANIE - czy mam powody aby obawiac się o moją 11 dniową nagrywarke?, czy to poprostu takie płyty mi się trafiły?, Przedtem nagrałęm już pare płytek, i błędów podczas weryfikacji nie było
Dodam jeszcze, że nagrywane filmy znajdowały się na dwóch różnych partycjach Jedna w FAT32, druga na NTFS, ale to chyba nie powinno stanowić problemów...