Pochwalę się, że od kilku dni posiadam BENQ-a 1640 i mogę coś na jego temat napisać. Po przeglądnięciu testów jakie ukazywały się na forum związane z tym napędem postanowiłem go kupić. Zaraz jak podłączyłem go do kompa wziąłem się za nagrywanie i testowanie. Trochę się rozczarowałem jak wyniki testów nie były tak ładne jak u niektórych posiadaczy tej wypalarki. Mając już od pewnego czasu NEC-a 3520A spodziewałem się zdecydowanej różnicy i się rozczarowałem. Mój BENQ wcale nie jest lepszy od NEC-a !. Nie wiem dla czego kilka testów na BENQ-u nie doszło do końca tylko wskazywało jakiś błąd, gdzie NEC robi test bez najmniejszych problemów. Nie dość tego to jeszcze BENQ w połączeniu z Alkohol 120 nie wypala płytek CD-R. Próbowałem kilka firm np. SONY, DYSAN, nawet Verbatim zawsze w połowie wyskakuje błąd. W NERO jest wszystko OK. NEC radzi sobie z wszystkimi płytkami bardzo dobrze. Doszedłem do wniosku, że wszystko zależy jaki napęd się trafi. Jeden wypala bardzo dobrze, natomiast inny będzie wypalał słabiej. Mnie się pewnie trafił ten "inny".
Ostatnio zmieniany przez ryba120 : 08.02.2006 o godz. 01:15
|