Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.02.2006, 01:14   #308
Daniel290
Życie to nie je-bajka

Data rejestracji: 29.03.2003
Daniel290 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ryba120
Pochwalę się, że od kilku dni posiadam BENQ-a 1640 i mogę coś na jego temat napisać. Po przeglądnięciu testów jakie ukazywały się na forum związane z tym napędem postanowiłem go kupić. Zaraz jak podłączyłem go do kompa wziąłem się za nagrywanie i testowanie. Trochę się rozczarowałem jak wyniki testów nie były tak ładne jak u niektórych posiadaczy tej wypalarki. Mając już od pewnego czasu NEC-a 3520A spodziewałem się zdecydowanej różnicy i się rozczarowałem. Mój BENQ wcale nie jest lepszy od NEC-a !. Nie wiem dla czego kilka testów na BENQ-u nie doszło do końca tylko wskazywało jakiś błąd, gdzie NEC robi test bez najmniejszych problemów. Nie dość tego to jeszcze BENQ w połączeniu z Alkohol 120 nie wypala płytek CD-R. Próbowałem kilka firm np. SONY, DYSAN, nawet Verbatim zawsze w połowie wyskakuje błąd. W NERO jest wszystko OK. NEC radzi sobie z wszystkimi płytkami bardzo dobrze. Doszedłem do wniosku, że wszystko zależy jaki napęd się trafi. Jeden wypala bardzo dobrze, natomiast inny będzie wypalał słabiej. Mnie się pewnie trafił ten "inny".
Nie patrzysz na to z dobrej strony.To nie Tobie trafił się "inny" napęd.Poprostu 20-30 dobrych egzemplarzy trafiło w ręce entuzjastów i piewcow jaki to świetny,genialny napęd.A to poprostu szajs.Nec to nec.Stabilny i zawsze można na nim polegać.A benq służy mi do.......odtwarzania filmów,zgrywania ich na dysk ewentualnie.Ale do palenia to on nie bardzo się nadaje.I nie zwracaj bardzo uwagi na testy.Mam kole 25-30 płytek ,które testy mają rewelacyjne a na dysk ich nie mozna skopiować.Tak właśnie pali benq.