Cytat:
|
Napisany przez ryba120
Pochwalę się, że od kilku dni posiadam BENQ-a 1640 i mogę coś na jego temat napisać. Po przeglądnięciu testów jakie ukazywały się na forum związane z tym napędem postanowiłem go kupić. Zaraz jak podłączyłem go do kompa wziąłem się za nagrywanie i testowanie. Trochę się rozczarowałem jak wyniki testów nie były tak ładne jak u niektórych posiadaczy tej wypalarki. Mając już od pewnego czasu NEC-a 3520A spodziewałem się zdecydowanej różnicy i się rozczarowałem. Mój BENQ wcale nie jest lepszy od NEC-a !. Nie wiem dla czego kilka testów na BENQ-u nie doszło do końca tylko wskazywało jakiś błąd, gdzie NEC robi test bez najmniejszych problemów. Nie dość tego to jeszcze BENQ w połączeniu z Alkohol 120 nie wypala płytek CD-R. Próbowałem kilka firm np. SONY, DYSAN, nawet Verbatim zawsze w połowie wyskakuje błąd. W NERO jest wszystko OK. NEC radzi sobie z wszystkimi płytkami bardzo dobrze. Doszedłem do wniosku, że wszystko zależy jaki napęd się trafi. Jeden wypala bardzo dobrze, natomiast inny będzie wypalał słabiej. Mnie się pewnie trafił ten "inny".
|
Nie patrzysz na to z dobrej strony.To nie Tobie trafił się "inny" napęd.Poprostu 20-30 dobrych egzemplarzy trafiło w ręce entuzjastów i piewcow jaki to świetny,genialny napęd.A to poprostu szajs.Nec to nec.Stabilny i zawsze można na nim polegać.A benq służy mi do.......odtwarzania filmów,zgrywania ich na dysk ewentualnie.Ale do palenia to on nie bardzo się nadaje.I nie zwracaj bardzo uwagi na testy.Mam kole 25-30 płytek ,które testy mają rewelacyjne a na dysk ich nie mozna skopiować.Tak właśnie pali benq.