Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.02.2006, 19:40   #9
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Igloo
a jak zakładka zasoby? konfliktów niema? kiedys tak miałem z jakimś soundblasteram, za chinskeigo boba nie chciał odpalić. niby ine było konfliktów, wykrzykników i innych pytajników a dzwięku zero. dopiero ręczne ustawienie odpowiednich zasobów dało rezultat. trafiłem dopiero za 5 czy 6 razem ale działa
Witam !
Jeśli dobrze pamiętam to wczoraj sprawdzałem - i konfliktów nie było (może jutro poproszę Wuja, żeby jeszcze raz zobaczył).
To jest karta na płycie - więc chyba powinno być OK ?
Wszystko sprowadza się, że dotychczas przez ponad rok działało OK - no i u poprzedniego użytkownika tej płyty także.
I jeszcze jak tak grzebałem to wyskoczył jakiś znak zapytania przy jakimś elemencie karty sieciowej - KARTY SIECIOWE - MICROSOFT TV/Video Connection ?

A tak jak już pisałem wszelkie próby odinstalowywania, instalowania, usuwania z menadżera, najnowszych sterowników - na nic.
Skanowałem też antywirusem - nic.
Więc chyba to wina systemu - albo dysku - są na nim dwa bad'y (wędrują - tzn. potrafią zmieniać miejsce). Szczególnie, że jak napisałem zaczęło się to od włączenia skanu dokładnego podczas odpalania kompa, a następnie nie było np. sterowników do USB także.
A że dysk ma już znacznie ponad 5 lat (Seagate 10 GB) - więc Wuja zdecydował się kupić nowy - dlatego też wstrzymałem się z reinstalką do czasu wymiany - aby nie robić dwa razy tego samego. A na razie musi obyć się bez dźwięku.

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post