Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.02.2006, 12:45   #26
punisher
Guru

Data rejestracji: 14.05.2005
punisher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
ja się nie zgadzam, jedyne płyty, które cały czas trzymają jakość to SONY DVD+R 8x - nic się nie zmienia, wszyscy co kupili są zadowoleni, Verbatim DVD+R 16x jest dla mnie gorszy niż ten co już znika z rynku DVD+R 8x.
przy płytach Sony, bardzo ważne dla mnie jest to, że każda pali się prawie identycznie jakościowo, co widać na testach.
Kiedy wkładam do nagrywarki płytę sony wiem zawsze, że wypali sie poprawnie i nie będzie z nią żadnych problemów. Jednak zdarzają się różne partie tych płyt. pomomi, że są z tego samego sklepu. Miałem kiedyś setkę, która wypalała się poprawnie, lecz miała drobną wadę w postaci błędu PIF o wartości ok. 10 zawsze w tym samym miejscu. Nero pokazywało jakość płyty na 94-95. Drugą setka "made in india" (tylko tym różniło sie opakowanie) nie miała już tego błędu i na dodatek ocena jakości była zawsze powyżej 97. Ogólnie rzecz biorąc płyty bardzo dobre, choć jeżeli chodzi o jakość to verbatimy są trochę lepsze. Z drugiej strony coraz częściej można znaleźć podróby verbów i to mnie martwi, tymczasem Sony to pewniak.