Cytat:
|
Napisany przez ed hunter
ja się nie zgadzam, jedyne płyty, które cały czas trzymają jakość to SONY DVD+R 8x - nic się nie zmienia, wszyscy co kupili są zadowoleni, Verbatim DVD+R 16x jest dla mnie gorszy niż ten co już znika z rynku DVD+R 8x.
przy płytach Sony, bardzo ważne dla mnie jest to, że każda pali się prawie identycznie jakościowo, co widać na testach.
|
Kiedy wkładam do nagrywarki płytę sony wiem zawsze, że wypali sie poprawnie i nie będzie z nią żadnych problemów. Jednak zdarzają się różne partie tych płyt. pomomi, że są z tego samego sklepu. Miałem kiedyś setkę, która wypalała się poprawnie, lecz miała drobną wadę w postaci błędu PIF o wartości ok. 10 zawsze w tym samym miejscu. Nero pokazywało jakość płyty na 94-95. Drugą setka "made in india" (tylko tym różniło sie opakowanie) nie miała już tego błędu i na dodatek ocena jakości była zawsze powyżej 97. Ogólnie rzecz biorąc płyty bardzo dobre, choć jeżeli chodzi o jakość to verbatimy są trochę lepsze. Z drugiej strony coraz częściej można znaleźć podróby verbów i to mnie martwi, tymczasem Sony to pewniak.