Cytat:
Napisany przez Stef
a jak wytlumkaczycie fakt,ze u nas budowali droge ponizej kosztow produkcji skladnikow do budowy drogi? jakis "spec" obliczyl ile droga powinna kosztowac normalnie, liczac sam material. oklazalo sie ze firma mogla zrobic to sporo taniej niz wg eksperta...
tylko teraz pytanie czy fachowiec sie mylil, czy droge wybudowano z gorszych materialow?
|
No to jest właśnie odpowiedź na post peppermana. W nigerii może i jakieś normy są przestrzegane, w Polsce raczej rzadko...
@ Smartek
No ja właśnie mam taką dziwną przypadłość, że oprócz narzekania mam ochotę (i często to robię) coś zmienić. Teraz właśnie jestem świeżo po rozmowie z pewnymi osobami z uczelni (profesorowie, dyrektorzy odpowiednich działów itp.) na temat wprowadzenia daleko idących zmian, które miałyby poprawić jej sytuację. Czy coś z tego wyjdzie nie wiem, ale zawsze warto próbować. Z drogami ( i nie tylko ) podobnie. Tu również widzę pewną możliwość, przynajmniej na ten moment, którą miałbym ochotę zrealizować, ale jej częścią byłoby na pewno stworzenie strony internetowej, o której wcześniej wspomniałem. Dlatego szukam pomocy w jej stworzeniu (ewentualnie pomyślę nad kupnem czegoś, ale na pewno nie może to już być coś typowo hobbystycznego, jak moja strona o fotografii).