Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.10.2002, 10:00   #4
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Thumbs down re .........

Ja Ci opowiem o innym zdarzeniu jakie miało miejce u mnie na kompie.Choć troszkę nie na temat to jednak..........
Chociaż komputerek nie pierwszej młodości to wszystko w nim hulało aż miło do czasu..........gdy zostawiłem go na wakacje pod "opieką" znajomej. Po powrocie zauważyłem że cały komp jest zwalony więc przystąpiłem do reinstalacji.A miałem zainstalowane dwa systemy 98 i 2000.Aha i jeszcze po powrocie kupiłem sobie nowiutką Barracudę IV.
I Tak myśle sobie,że postawię systemy własnie na tym nowym dysku.
Postawiłem 98 i wszystko Ok, potem wziąłem sie za instalkę 2000ki i sie zaczeło.. Podczas instalki cały komp sie wiechnął(myślę sobie zdarza się)i robie wszystko od nowa. Kolejna instakla 2000ki ........
i to samo (wywalał mi komunikat o błedzie pamieci!?!?!?)Myśle no cóż zostanę tylko z 98 i tu najbarzdiej niemiłe zaskoczenie bo na tej Barracudzie nie da się nagle nic zainstalować, system sie nie ładuje i wogóle kicha. Nie pomogło formatowanie MBR-u ani inne operacje ,dysk do kosza bo firma gwarancji na taką możliwość nie udziela. Ale nie koniec na tym. Wróciłem do starego dysku i zaczałem robic te dwa systemy i co? i to samo.Mam teraz tyklo 98 na tym starym dysku i jakoś tam działa , nagrywarka (LG X16)chodzi aż miło ale ....
nie jestem w stanie oglądąć żadnych filmów w formacie AVI a przecież przed wakacjami wszystko było OK! Karta graficzna jest sprawna na 100%. Czyli tutaj wniosek : to wina płyty głównej. Bo u mnie jestem tego pewien na płycie miałem (mam?) vira i to jego robota, przez niego straciłem dysk i mam problem z AVI. Może u Ciebie jest podobnie?
pozdrawiam i sorki za tyle opowieści.
misz_masz jest offline