Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.02.2006, 16:15   #8
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez devil-80
co do myślania twojego telefonu to pewnie normalne,poprostu wada tego modelu,z zasięgiem to nie wiem czy tak powinno być,może to wina twojego mieszkania,że jakoś go nie łapie,zobacz jak jest na dworze,ewentualnie w tym miejscu gdzie mieszkasz orange ma kiepski zasięg,poza tym z ery idzie wysyłać 10 darmowych smsów,trzeba mieć tylko numer w siecii era.Bateria niezbyt ciekawa,może jest już troszke wybąbanami pewnie by nie wytrzymała 1 dnia,skoro przy twoim tak niewielkim użytkowaniu trzyma 2 dni,może rozglądnij się na allegro za nową baterią,ewentualnie popytaj kogoś kto ma ten telefon ile powinna trzymać(możesz też poszukać w google).
Co do zasięgu - to sam nie wiem - teraz nawet zauważyłem , że brakuje czasem dwóch znaczków >> do max (ale zazwyczaj jednego). Z tym, że przed chwilą dzwonił Wuja dwa razy i dość długą chwilę z nim rozmawiałem i nic nie przerywało.

Co do sms'ów z ERY - nie chodzi mi o to, że jak się ma numer w ERZE to też można wysłać darmowe - przecież prawdziwie funkcjonalna bramka sms to taka, że nawet nie mając żadnego telefonu można z niej skorzystać.

Co do baterii - zobaczymy jak będzie dalej - jak tak dziś patrzę to widzę, że na samym czuwaniu to nieźle trzyma - więc wygląda, że strsznie "źre" jak jest podświetlenie itd. - w sumie to logiczne, tylko, nie myślałem, że aż tak. Aczkolwiek w instrukcji jest tabelka i według niej 1 minuta podświetlenia i wciskania klawiszy to skrócenie czasu pracy baterii o około 40 minut; a telefonowanie to od 30 do 90 minut. Więc uwzględniając fakt, że bateria ma te 7 miesięcy (niby mało, ale zawsze) to by się tak zgadzało

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post