Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.02.2006, 16:21   #3243
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Arrow

Cytat:
Napisany przez esem
[...] jak nagrywać (szybko, wolno, inne przymiotniki...) tak aby nagrywać dobrze (bardzo dobrze itd).
Chodzi mi tylko o własne wnioski i spostrzeżenia. O nic więcej... [...]
Z moich niezbyt długich, ale intensywnych doświadczeń z paleniem DVD niestety płynie wniosek, że wolniej, nie zawsze znaczy lepiej.

Przy korzystaniu z markowych płyt (Sony, Verb, TDK) nawet dwukrotny overspeed nie ma dużego znaczenia dla jakości zapisu, zobacz tutaj:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...648#post599648

Natomiast nagranie markowej płytki dwukrotnie wolniej czesto powodowało pogorszenie jakości zapisu (akurat nie mogę znaleźć przykładu, choć dawałem na forum).

Zaś jeśli chodzi o wszelkie AML i temu podobne wynalazki to najczęściej najlepsze rezultaty dawało palenie na 50% prędkości nominalnej.

Generalnie - nic niestety nie zastąpi metody prób i błędów.

Doświadczenia powyższe opieram na BenQ EW 162I z niewielkim wsparciem NECa 3520.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post