Witam !
Cytat:
|
Napisany przez Smartek
nie wymagaj od telefonu za okolo 100zl niewiadomo czego - mogles kupic cos drozszego to teraz nie musialbys narzekac  .
co do zasiegu - zalezy od sieci, ale takze i aparatu! ostatnio bedac w markecie matka wkurzala sie, ze nie ma zasiegu (T630) wyjmuje swoj fon i mam 4/5 kresek 
pozdro 
|
Czy ja wymagam od tego telefonu niewiadomo co ?? Przecież pytam o sprawy które są - istnieją w tym modelu - nieprawdaż ?
Następna sprawa - jest to model za 200-250 zł (a widziałem i po więcej), a ja kupiłem używany - więc dlatego jest wart 100-130 zł.
Kolejna kwestia - pytam się o pewne sprawy, bo po pierwsze to moja pierwsza komórka - więc brak mi doświadczenia, a po drugie - chyba nikt z bliżej znanych mi osób nie ma tego modelu.
A ja jestem taki, że nie zadawala mnie to, że coś działa i już jest OK. Jak pewne sprawy wyglądają mi na dziwne czy po prostu czegośc nie wiem to staram się to wyjaśnić. Wiem oczywyście, że niektórzy się mogą dziwić - pamiętam jak kupiłem mój pierwszy używany komputer i zasypywałem kolegów dziesiątkami pytań - na część z nich nie byli mi w stanie nawet odpowiedzieć
I nie wiem, czy jak bym kupił droższą komórkę - a nawet nową - czy miałbym mniej problemów - no może niektóre by mi odpadły - np. z kodem PIN itd. - ale obawiam się, że pojawiły by się nowe - inne

Może po prostu jestem za bardzo dociekliwy ?? Albo mam zazwyczaj pecha ??
Pozdrawiam
ro29
P.S. Jeśli ktoś byłby w stanie ustosunkować się jeszcze do takiego problemu - jak dzwonię z telefonu stacjonarnego (domowego), to powiedzmy trzy razy numer się wyświetli, a raz nie - pojawi się informacja, że zastrzeżony (a taki nie jest). Jak na razie z innymi numerami nie miałem takich problemów - choć mało dzwoniono do mnie. Ciekaw jestem czy to normalne - i czy może to być wina komórki, sieci Orange, czy bardziej sieci TP ? Telefon dowmowy jest w TP, z preselekcją Tele2 (ale to chyba nie ma żadnego znaczenia ??)