Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.02.2006, 21:36   #9
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ViP3R
Po zainstalowaniu nero 7 Nie mam dostepnej opcji zamykania sesji i wyboru trybu nagrywania (dla DVD) oraz trybu nagrywania (dla CD)
Czym to moze byc spowodowane ? Nie wydaje mi sie aby to byla wina systemu poniewaz niedawno mialem identyczna sytuacje z nagrywarka samsunga na Win Xp 32bit.

Czy nagrywarka wymaga dodatkowych sterownikow ? Czy moze cos z Nero jest nie tak ?

Nero 7 wiele rzeczy robi za Ciebie. Brak wyboru może wynikać na przykład z tego, że wybrałeś tworzenie płyty wielosesyjnej a co za tym idzie blokada możliwości zmiany trybu zapisu jest zasadna tak samo jak zamknięcie sesji (przynajmniej pierwszej).

Dlatego sądzę, że z Twoim komputerem jest wszystko OK. Również z Nero 7 jest wszystko OK. Autorzy z wersji na wersje starają się uprościć wiele rzeczy. Zwróć uwagę na to jak skomplikowane były pierwsze narzędzie do zapisu płyt i o ilu rzeczach musiałeś pamiętać (z ciekawości zerknij do CdrWina). Nowe Nero robi wiele rzeczy za Ciebie co pozwala na minimalizację możliwości pomyłki i utraty nośnika.

PS
Dodam jeszcze, że w Nero 6 ustawienia nie były dobierane automatycznie i mogłeś je kontrolować. Nie wiem czy w ustawieniach Nero 7 nie ma możliwości wyłączenia tej automatyzacji - zerknij do Plik/Opcje/Inne.
BD jest offline