Witam !
No to mi się od kolegi @
MaciejT dostało
Cytat:
|
Napisany przez MaciejT
Dobrze jest byc dociekliwym, ale w pewnych kwestiach sa pewne granice.(...)
|
Wydaje mi się, że w moich dociekliwościach granic jeszcze na pewno nie przekroczyłem. A uważam, że lepiej pytać za dużo niż za mało.
Dzięki za wyjaśnienia o mocy sygnałów - naprawdę bardzo dokładne ...
Cytat:
|
Napisany przez MaciejT
(...)
Siemensy maja tak, ze czesto nie wyswietlaja ostatniej kreski zasiegu. I co? (...)
|
I nic - ale skoro tak rzeczywiście mają - to bardzo dobrze, że o tym napisałeś !!! Bo o to mi chodziło (i nie tylko mi, ale każdemu w takiej sytuacji !!). Bo skoro nie tylko mój się tak zachowuje to jest to można by rzecz - taki "urok" tych aparatów" - ale skoro się to wie, to sytuacja jest zupełnie inna, niż wtedy gdy sądzimy, że to tylko my mamy taki problem. Nieprawdaż ?
Cytat:
|
Napisany przez MaciejT
(...)
Istnieja wszak roznice pomiedzy telefonami, wynikajace z ich konstrukcji/budowy, ale nie odgrywaja one zasadniczej roli.(...)
|
To przecież oczywiste - chyba nie sądzisz, że nie jestem tego świadomy ?
Dlatego też najchetniej wysłucham osób co mają lub miały do czynienia z Siemensami - bo co prawda można - ale tylko ogólnie - omawiać pewne wątpliwości czy problemy z użytkownikami telefonów innych firm.
Cytat:
|
Napisany przez MaciejT
(...)
Wiekszosc nowoczesnych telefonow szybko konsumuje baterie, a uzywajac telefon zmuszasz go do bardziej intensywnej konsumpcji (podswietlenie, dzwieki klawiszy, wykonanie danej funkcji, itp). (...)
|
Jestem tego świadom, jednak początkowo myślałem (błędnie jak się okazuje), że producent podając wytrzymałość baterii na powiedzmy 7 dni, uwzględnia w tym ileść tam włączeń czy wyłączeń telefonu, odebrania sms'ów itd. (poza dzwonieniem). Dopiero jak dotarłem do tej wspomnianej tabelki, to coś niecoś się wyjaśniło.
Cytat:
|
Napisany przez MaciejT
(...)
Siemensy kiedys slynely z komunikatu "prosze czekac". Caly telefon byl jednym wielkim "Prosze czekac", ale to juz minelo. Widocznie pozostawiono to w serii A, aby pokazac uzytkownikom,(...)
|
Widocznie w tym modelu to jeszcze jest - choć nie jest on zbytnio stary, to jednak uwzględniając pojawiające się co rusz nowości, to dla wielu to już historia
A co do faktu, że specjalnie się pewne modelu "psuje" w fabryce poprzez gorsze oprogramowanie itd. - to już temat rzeka - myślenie wielkich firm dla których liczy się tylko nowość - choć nie tylko firm - także części użytkowników...itd.
Cytat:
|
Napisany przez MaciejT
(...)
Co do oferty: prosisz o opinie, a pozniej wybierasz najgorsze. To po co ja to pisalem? Nie przekonasz mnie, ze dokonales lepszego wyboru niz TakTak, czy chocby Simplus (...).
|
Nie mam zamiaru przekonywać kogoś - a szczególnie Ciebie, że dokonałem lepszego wyboru. Sam przecież napisałem, że dokonałem takiego z pewnych względów (Simlock) i wcale nie jestem z tego tak bardzo zadowolony !!
Przeczytaj dokładnie moją poprzednią wypowiedź. Wiem, że dziś oferta TAK TAK stała się bardzo popularna - choć jeszcze kilka lat temu była uznawana za kiepską. Aczkolwiek znam kolegę, który nadal uważa ich sieć za najgorszą z trzech dostępnych.
A co do cen - jak już pisałem - w podstawowej ofercie są one zbliżone - wręcz TAK TAK szczególnie na początku jest droższy. Jedynie wygrywa tu wybranymi numerami i pakietami bez limitów. No i sms'y - tylko, że te tanie są chyba tylko w ich sieci. A tak się składa, że znam tylko dwie osoby, które korzystają z ich oferty - reszta to głównie Plus lub IDEA. Więc w kwestii sms'ów niewiele bym zyskał, akurat w TAK TAK'u. Chyba najbardziej na połączeniach ze stacjonarnymi oraz na sms'ach po 8 miesiącach dopiero ...
A tak na koniec - wierz mi trochę analizowałem ofertę wszystkich operatorów właśnie pod względem cen i faktu, gdzie mam znajomych. I sam wiem, że może wyboru, którego dokonałem będę żałował - ale to już się stało. Ale zawsze też mam szansę go zmienić ...
Pozdrawiam i dzięki za wiele ciekawych informacji !!
ro29