Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.02.2006, 03:16   #13
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
No to mi się od kolegi @MaciejT dostało
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Dobrze jest byc dociekliwym, ale w pewnych kwestiach sa pewne granice.(...)
Wydaje mi się, że w moich dociekliwościach granic jeszcze na pewno nie przekroczyłem. A uważam, że lepiej pytać za dużo niż za mało.

Dzięki za wyjaśnienia o mocy sygnałów - naprawdę bardzo dokładne ...
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Siemensy maja tak, ze czesto nie wyswietlaja ostatniej kreski zasiegu. I co? (...)
I nic - ale skoro tak rzeczywiście mają - to bardzo dobrze, że o tym napisałeś !!! Bo o to mi chodziło (i nie tylko mi, ale każdemu w takiej sytuacji !!). Bo skoro nie tylko mój się tak zachowuje to jest to można by rzecz - taki "urok" tych aparatów" - ale skoro się to wie, to sytuacja jest zupełnie inna, niż wtedy gdy sądzimy, że to tylko my mamy taki problem. Nieprawdaż ?
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Istnieja wszak roznice pomiedzy telefonami, wynikajace z ich konstrukcji/budowy, ale nie odgrywaja one zasadniczej roli.(...)
To przecież oczywiste - chyba nie sądzisz, że nie jestem tego świadomy ?
Dlatego też najchetniej wysłucham osób co mają lub miały do czynienia z Siemensami - bo co prawda można - ale tylko ogólnie - omawiać pewne wątpliwości czy problemy z użytkownikami telefonów innych firm.
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Wiekszosc nowoczesnych telefonow szybko konsumuje baterie, a uzywajac telefon zmuszasz go do bardziej intensywnej konsumpcji (podswietlenie, dzwieki klawiszy, wykonanie danej funkcji, itp). (...)
Jestem tego świadom, jednak początkowo myślałem (błędnie jak się okazuje), że producent podając wytrzymałość baterii na powiedzmy 7 dni, uwzględnia w tym ileść tam włączeń czy wyłączeń telefonu, odebrania sms'ów itd. (poza dzwonieniem). Dopiero jak dotarłem do tej wspomnianej tabelki, to coś niecoś się wyjaśniło.
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Siemensy kiedys slynely z komunikatu "prosze czekac". Caly telefon byl jednym wielkim "Prosze czekac", ale to juz minelo. Widocznie pozostawiono to w serii A, aby pokazac uzytkownikom,(...)
Widocznie w tym modelu to jeszcze jest - choć nie jest on zbytnio stary, to jednak uwzględniając pojawiające się co rusz nowości, to dla wielu to już historia
A co do faktu, że specjalnie się pewne modelu "psuje" w fabryce poprzez gorsze oprogramowanie itd. - to już temat rzeka - myślenie wielkich firm dla których liczy się tylko nowość - choć nie tylko firm - także części użytkowników...itd.
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Co do oferty: prosisz o opinie, a pozniej wybierasz najgorsze. To po co ja to pisalem? Nie przekonasz mnie, ze dokonales lepszego wyboru niz TakTak, czy chocby Simplus (...).
Nie mam zamiaru przekonywać kogoś - a szczególnie Ciebie, że dokonałem lepszego wyboru. Sam przecież napisałem, że dokonałem takiego z pewnych względów (Simlock) i wcale nie jestem z tego tak bardzo zadowolony !!
Przeczytaj dokładnie moją poprzednią wypowiedź. Wiem, że dziś oferta TAK TAK stała się bardzo popularna - choć jeszcze kilka lat temu była uznawana za kiepską. Aczkolwiek znam kolegę, który nadal uważa ich sieć za najgorszą z trzech dostępnych.
A co do cen - jak już pisałem - w podstawowej ofercie są one zbliżone - wręcz TAK TAK szczególnie na początku jest droższy. Jedynie wygrywa tu wybranymi numerami i pakietami bez limitów. No i sms'y - tylko, że te tanie są chyba tylko w ich sieci. A tak się składa, że znam tylko dwie osoby, które korzystają z ich oferty - reszta to głównie Plus lub IDEA. Więc w kwestii sms'ów niewiele bym zyskał, akurat w TAK TAK'u. Chyba najbardziej na połączeniach ze stacjonarnymi oraz na sms'ach po 8 miesiącach dopiero ...
A tak na koniec - wierz mi trochę analizowałem ofertę wszystkich operatorów właśnie pod względem cen i faktu, gdzie mam znajomych. I sam wiem, że może wyboru, którego dokonałem będę żałował - ale to już się stało. Ale zawsze też mam szansę go zmienić ...

Pozdrawiam i dzięki za wiele ciekawych informacji !!
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 13.02.2006 o godz. 03:24
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post