Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.02.2006, 00:41   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zwykle tego nie oglądam, ale akurat dzisiaj przykłuło moją uwagę - mam na myśli łyżwiarstwo figurowe - tu akurat parami, program dowolny.

Po pierwsze byłem pod dużym wrażeniem precyzji i trudności tego, co prezentowali na lodzie zawodnicy - to naprawdę coś wykonywać tak cholernie trudne figury i skoki, a jeszcze na dodatek robić to z partnerem - podziwiam umiejętności.

Ale do tego jeszcze to, co zaprezentowała para ostatnia - chińska, zasługuje na szczególną uwagę i zresztą już niejako przeszło do historii. Otóż w pierwszej figurze - wyjątkowo trudnej - partnerka przewróciła się i bardzo brzydko upadła. Program został przerwany, a zawodniczka ledwno zeszła z lodowiska i nic nie zapowiadało, żeby mogli jeszcze kontynuować występ. ale po kilku minutach zrobili to i pojechali do końca.. zajęli drugie miejsce, srebrny medal i naprawdę podziwiam umiejętność po pierwsze przezwyciężenia bólu, ale przede wszystkim - umiejętność dalszego skoncentrowania się i wykonania praktycznie bezblędnie kolejnych również bardzo trudnym elementów. Duży szacunek za te niezwykłe umiejętności

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post